Interviews studenten

Charles Poorter 150x100 Charles Poorter: Deeltijd Creative Design 3e jaar te Amsterdam

Na mijn vooropleidingen in media en evenementmanagement wilde ik in dit thema terug naar het concept matig en creatief bezig zijn. Mijn keuze viel op de Fotovakschool. Hier heb ik geleerd om mijn eigen stijl te vinden en assertiever te worden. Ik ben erg trots op de voortgang die ik in de afgelopen jaren als fotograaf geboekt heb. Het onderdeel fotograferen in de studio heeft ertoe geleid dat ik prachtige studiofoto’s van mijn vriendin heb kunnen maken!

Romina Koopman 150x100

Romina Koopma: Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie 2e jaar te Amsterdam

Van kinds af aan wist ik dat ik later in de creatieve sector wilde gaan werken. Na een vooropleiding aan de kunstacademie miste ik de kennis om mijn creaties in de markt te kunnen zetten, deze vaardigheden leer ik nu aan de Fotovakschool in Amsterdam.

In mijn eerste studiejaar mocht ik meedoen aan een expositie in Duitsland, naderhand werd ik gebeld door mensen die mijn foto’s wilden kopen, dat was iets dat ik echt nooit had verwacht!

Lion de Noier 150x100

Lion de Noier: Deeltijd Vakopleiding 1e jaar te Rotterdam

Als grafisch vormgever creëer ik beelden en fotografie heeft daar altijd onderdeel van uit gemaakt, daarom heb ik besloten mij hierin te verbreden. Ik vind de interactie met mensen prachtig, af en toe spannend, maar dat maakt het leuk! De afwisseling tussen theoretische en dynamische lessen maakt het studeren aan de Fotovakschool prettig.

Inge de Bruin 150x100

Inge de Bruin: MBO Fotografie 1e jaar te Amsterdam

Het intrigerende aan fotografie vind ik om een moment in iemands leven vast te kunnen leggen en daarin de emotie en sfeer terug te kunnen zien. Het heeft ertoe geleid dat ik de stap heb gezet om fotografie te studeren, een stap waar ik trots op ben, want nu studeer ik wat ik leuk vind!

Fleur Louwe goed

Fleur Louwe: Afgestudeerd MBO fotografie + Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie 3e jaar te Apeldoorn

Tijdens de opleiding heb ik mij geen moment verveeld. Dat we veel uiteenlopende opdrachten in verschillende takken van de fotografie kregen maakte het leuk en afwisselend. Ik kreeg veel feedback, zowel op mijn schoolopdrachten als op mijn vrije werk. Ik weet sinds mijn stage en studie heel goed wat ik van opdrachtgevers kan verwachten en wat ik zelf te bieden heb, dat geeft een zeker gevoel.

Na het afronden van het MBO fotografie besloot ik verder te studeren aan de HBO opleiding Togepaste Fotografie en Beeldcommunicatie om mij verder te ontwikkelen.

Renee de Haan 150x100

Renee de Haan: Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie 2e jaar te Apeldoorn

Het uitzoeken en vinden van het juiste moment om iets vast te leggen, dat vind ik een kick. Vooral wanneer het resultaat emoties bij mensen oproept, dat maakt fotografie zo mooi en daarom studeer ik aan de Fotovakschool. Het fijne aan studeren aan de Fotovakschool vind ik de persoonlijke aandacht van docenten, zij stimuleren ons ontzettend veel!

Bianca de Bruijn 150x100

Bianca de Bruijn: Deeltijd Vakopleiding 1e jaar te Rotterdam

Vroeger mocht ik weleens model staan voor mijn vader, hij liet mij vervolgens zien hoe een foto in de donkere kamer ontwikkeld werd. Ik vond het proces interessant en op een latere leeftijd ben ik me meer gaan verdiepen in fotografie.

Ik merk dat ik oog heb voor mooie beelden en dit wilde ik verder ontwikkelen bij de Fotovakschool. De deeltijd opleiding geeft mij de mogelijkheid dit te doen in combinatie met mijn dagelijkse verplichtingen.

Lizzy Mooiweer Creative FD. 7728 150x100

Lizzy Mooiweer: Deeltijd Creative Design

Als grafisch vormgever leek het mij een goede stap om me verder te ontwikkelen richting de fotografie, zodat ik dit later wellicht kan combineren. Het fijne aan deze opleiding is dat je leert denken in concepten. Wat wil je vertellen met je foto. Het gaat een stap verder dan alleen maar een "mooi plaatje" maken. Je zit constant in een creatief proces. Wat mij ook op mijn werk weer wat scherper maakt.

Caroline Reichelt 150x100

Caroline Reichelt: Minor get Visuel te Venlo

I study International Marketing at Fontys and as a hobby I like to take photos. Because my study is very theoretical I wanted some more practical knowledge, that’s why I joined the Get Visual minor at the Fotovakschool. I like the atmosphere and the small classes, you don’t feel like one in a million and that’s nice. Plus I get the chance to improve my business English.

Jana Otto 150x100

Jana Otten: Minor get Visuel te Venlo

In my free time I like to take photos, and in my study I learn to make communication and marketing strategies so for me it seemed a good combination. We have just finished a module were it was important to think outside the box, I liked that very much because before I started with this minor I found the creative part very hard. Another thing I really like about studying here is the small and interactive classes, it’s a nice learning atmosphere.

Dimitri Dimitrakis: Minor get Visuel te Venlo

I always took a lot of photos when I was traveling, and in my study Industrial Product Design we also need to take photos of products. That’s why I chose to do the minor Get Visual at the Fotovakschool. The minor gave me the opportunity to try something new, and to learn more difficult things about photography. What I really like about studying at the Fotovakschool is the interaction with our teachers, it’s nice that they know our names and can help us individually.

14 oktober: Apeldoorn, Rotterdam, Boxtel
11 november: Hilversum, Amsterdam, Venlo