Bachelor Toegepaste fotografie Fotovakschool

Grant Event 2017

 

Keep an Eye Fotovakschool Award 2017

Wat een geweldige projectplannen hebben we tijdens de Grant Evening 2017 mogen aanschouwen. Judith Helmer won de Keep an Eye Fotovakschool Grant van €10.000 waarmee zij haar voorgestelde project 'Family Matters' kan uitvoeren. Jacqueline Aardenburg ontving de Aanmoedingingsprijs voor haar projectvoorstel 'Beauty of reuse'.

 

<--Home

 

Graduation Show 2017

Schermafbeelding 2017 02 05 om 15.45.54

De Graduation Show 2017

Van 25 oktober t/m 5 november 2017 stond de Fotovakschool Amsterdam alweer voor de derde keer in het teken staan van de Graduation Show. Het was een groot succes met prachtige werken en super projectplannen. De publieksprijs is gewonnen door Ursula van de Bunte met haar portretten vol humor en liefde. Benieuwd naar het werk van de derde Graduation Show, het filmpje hieronder geeft een mooi overzicht. De winnaars van de Keep an Eye Fotovakschool Grant vind je hier.

 

 <--Home

Graduation Show 2016

Schermafbeelding 2016 09 14 om 15.48.32

De tweede Graduation Show

In oktober 2016 stond de Fotovakschool Amsterdam voor de tweede keer 5 dagen lang in het teken van de Graduation Show. Op deze pagina krijg je een indruk van deze Graduation Show, kan je het werk inzien en delen we de winnaars van de verschillende prijzen met je. Hieronder kan je de aftermovie bekijken om nog eens in vogelvlucht de hele show langs te zien komen.


De deelnemers en de Grant

De Fotovakschool organiseerde een lang traject naar de Grants toe. Alle in het voorjaar van 2016 afgestudeerde Fotovakschoolstudenten in de HBO/MBO Voltijd/Deeltijd konden zich aanmelden voor de Graduation Show. Van al deze aanmeldingen zijn de beste 60 gekozen. In oktober zijn deze 60 examenreeksen getoond in de Fotovakschool in Amsterdam.

 

Al deze 60 konden meedingen voor een nominatie van de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Van deze 60 hebben verschillende exposanten een projectplan ingeleverd, op bais van dit plan zijn 10 exposanten genomineerd voor de Grant. De genomineerde van 2016 waren Lieven Engelen, Simone Peerdeman, Erik van Bemmel, Stef Peters, Arjan Jeurgens, Pcu Milde, Annemieke Kok, Cindy Langenhuijsen, Gabrielle de Kroon en Manouk Rijper.

 

Ben je benieuwd naar het werk van alle 60 deelnemers kijk dan eens in de catalogus door op de afbeelding rechts te klikken. Ben je benieuwd naar het resultaat van de Keep an Eye Fotovakschool Grant klik dan hier.

 

uitnodiging GS16 1

 

De winnaars

Naast de Keep an Eye Fotovakschool Grant die de Fotovakschool in samenwerking met de Keep an Eye Foundation uitreikte waren er tijdens de Graduation Show nog meer prijzen te winnen. Hieronder vind je een opsomming van alle prijzen en de winnaars. Ben je benieuwd naar de deelnemers en de winnaars van de Keep en Eye Fotovakschool Grant? Kijk dan hier.

restyling logo keep an eye1

 


Publiek

De bezoekers van de Graduation Show leverden bijna 400 stembiljetten in. Daaruit kwam het werk van Lieven Engelen als bovenste naar voren. Zijn foto is publiekelijk getoond, aan de gevel van de Fotovakschool. Hieronder zie je mooi overzicht van zijn expositie tijdens de Show.

Lieven Engelen 0601


Galerie Objektief

Galerie Objektief uit Enschede heeft 6 deelnemers van de Graduation show uitgenodigd om deel te nemen aan de

fotogalerie objektief

expositie in hun galerie in Enschede.

 

Door een deligatie van de galerie zijn Lieven Engelen, Lenghi Teng, Pien Neve, Anna Theunissen, Corinne Tijssen en Riet Debruyne geselecteerd om aan de expositie deel te nemen.

 

Website: http://www.fotogalerie-objektief.nl/  


Galerie Pouloeuff

Galerie Pouloeuff uit Naarden heeft 6 deelnemers van de Graduation Show uitgenodigd om deel te namen aan een

expositie in hun galerie in Naarden.

galerie pouloeuff

 

Door een deligatie van de galerie zijn Pien Neve, Coen van Ginneken, Sven Scholten, Flavia Versteegh, Xanne Berg en Vivianne Sanderse geselecteerd om aan de expositie deel te nemen.

 

Website: https://www.galeriepouloeuff.nl/


What's next?

Ben je benieuwd naar de volgende Graduation show klik dan door naar de Graduation Show homepagina. Wil je, misschien al eerder, een andere examenexpositie bezoeken kijken dan bij de geplande exposities. 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Stichting logo online restyling logo keep an eye1 galerie pouloeuff 50x47 fotogalerie objektief fvs diafragma

        

 <--Home

Eindexamenexposities

logo diafragma Fotovakschool eindexamenexposities

Wil je eens zien wat onze eindexamenstudenten voor werk maken bezoek dan eens een eindexamenexpositie. Hieronder vind je de geplande exposities.

 

 

Datum en tijd
Klas Locatie
23 mei van 17:00 tot 20:30 1508A-RO

 Oostelijk zwembad, Gerdesiaweg 480, Rotterdam

23 mei tot 10 juni ma t/m za van 9:00 tot 16:30  1508-AP Fotovakschool Apeldoorn, Spoorstraat 27, Apeldoorn 
27 mei van 15:00 tot 19:00 & 28 mei van 12:00 tot 16:00 1508B-AP  Het Kiemkwartier, Woudeweg 106, Klarenbeek 
28 mei en 1 t/m 3 juni van 13:00 to 16:00  1508A-RO  GalerieWind, Prins Hendrikkade 124-A Noordereilland Rotterdam 
3 juni t/m 21 juli elke woe t/m zondag van 11:00 tot 17:00 1508A-AP   Foto21, aan 't Zand, Bredevoort
17 juni t/m 20 augustus  DVO   DRU cultuurfabriek, Hutteweg 24, Ulft
24 juni van 17:00 to 20:30 en 25 juni van 11:00 tot 16:00  1509A-BX  CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-120, Veghel                 
28 juni t/m 2 juli van 12:00 tot 18:00 1409A-AP 

Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam

30 juni van 16:00 tot 20:00  1408A-VE Poppodium Grenswerk, Peperstraat 10, Venlo 
30 juni t/m 7 juli van 17:00 to 22:00 Photo  Dock Galery, Veerhaven 4, Rotterdam 
5 juli om 21:00 MBO4-RO Rebelz aan de Rotte, Bergse Rechter Rottekade 1, Rotterdam 

 

Home

Graduation Show 2015

Schermafbeelding 2017 02 05 om 15.45.54

De eerste Graduation Show

In oktober 2015 stond de Fotovakschool Amsterdam voor het eerst 5 dagen lang in het teken van de Graduation Show. Op deze pagina krijg je een indruk van de eerste Graduation Show, kan je het werk inzien en delen we de winnaars van de verschillende prijzen met je. Hieronder kan je de aftermovie bekijken om nog eens in vogelvlucht de hele show langs te zien komen.

Graduation Show en Grants 2015

De Graduation Show en de Grants 2015 van de Fotovakschool, ism de Keep an Eye Foundation.

Geplaatst door De Nederlandse Fotovakschool University of Applied Photography op woensdag 6 januari 2016

 


 

De deelnemers en de Grant

De Fotovakschool organiseerde een lang traject naar de Grants toe. Alle in het voorjaar van 2015 afgestudeerde Fotovakschoolstudenten in de HBO/MBO Voltijd/Deeltijd konden zich aanmelden voor de Graduation Show. Van al deze aanmeldingen zijn de beste 60 gekozen. In oktober zijn deze 60 examenreeksen getoond in de Fotovakschool in Amsterdam.

 

Al deze 60 konden meedingen voor een nominatie van de Keep an Eye Fotovakschool Grant. 28 van de exposanten leverde een project plan in en van die 28  zijn er 10 genomineerd, te weten Misha Pipercic, Jay Tang, Annemoon van Hemel, Marlike Marks, Pim Huijsmans, Floris Kok, Danielle Regout, Rinske Bijl, Frank Huis in `t Veld, Hermien Kolkman-van Vuuren.

 

Ben je benieuwd naar het werk van alle 60 deelnemers kijk dan eens in de catalogus door op de afbeelding rechts te klikken. Ben je benieuwd naar het resultaat van de Keep an Eye Fotovakschool Grant klik dan hier.

Uitnodiging GradShow voorkant mail

De winnaars

Naast de Keep an Eye Fotovakschool Grant die de Fotovakschool in samenwerking met de Keep an Eye Foundation uitreikte waren er tijdens de Graduation Show nog meer prijzen te winnen. Hieronder vind je een opsomming van alle prijzen en de winnaars. Ben je benieuwd naar de deelnemers en de winnaars van de Keep en Eye Fotovakschool Grant? Kijk dan hier.

restyling logo keep an eye1

 

Fotolab Kiekie

Fotolab Kiekie heeft met een eigen jury (Ernst Coppejans en Denise Woerdman) Marlike Marks tot hun winnaar kiekievan de Fotolab Kiekie Upcoming Talent Award uitgeroepen. Zij krijgt een portfolio in de Kiekiekrant (januari 2016).

 

Website: http://www.fotolabkiekie.com/ 


Pf

In het december-beeldnummer van 2016 heeft Pf een zelfgekozen portfolio van een van de genomineerden 

pf

gepresenteert. 


Website: http://www.pf.nl/ 


Fotogalerie Objektief

Galerie Objektief uit Enschede heeft 6 deelnemers van de Graduation show uitgenodigd om deel te nemen aan de

fotogalerie objektief

 

Fotovakschoolexpositie in hun galerie in Enschede.

 

De opening was op 3 januari 2016, tijdens deze expositie hebben de 6 deelnemers hun werk een week lang mogen presenteren. De deelnemers hiervan waren Frank Huis in ’t Veld, Mieke Hessels, Zoë Mackintosh, Annemoon van Hemel, Hermien Kolkman, Bettina Hogeweg.

 

Website: http://www.fotogalerie-objektief.nl/


Publiek

De bezoekers van de Graduation Show leverden 495 stembiljetten in. Daaruit kwam het werk van Edith Hoffman als bovenste naar voren. Edith’s werk is een aantal weken aan de gevel van de Fotovakschool getoond.

 

Hieronder zie je een van de prachtige foto's die Edith Hofman tijdens de Graduations Show tentoonstelde.

 

Edith Publieksprijs GradShow15

Medewerkers

Last but absolutely not least, onze medewerkers. De drijvende krachten achter onze school en dus ook achter 

fvs diafragma

onze studenten. Het personeel kijkt toch net iets anders naar alle werken en ook die mening brengen we graag in beeld. De gezamenlijke medewerkers verkozen het werk van Annemoon van Hemel tot winnaar. Een van haar foto’s wordt permanent vertoond in de Fotovakschool.

 


 

What's next?

Ben je benieuwd naar de volgende Graduation show klik dan door naar de Graduation Show homepagina. Wil je, misschien al eerder, een andere examenexpositie bezoeken kijken dan bij de geplande exposities.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Stichting logo online restyling logo keep an eye1 kiekie pf fotogalerie objektief fvs diafragma

      

 <--Home

 

 

 

 

Grant Event 2016

Keep an Eye Fotovakschool Grant 2016

De deelnemers

Naar aanleiding van de Graduation Show en de projectplannen zijn er door een vakkundige jury 10 genomineerden geselecteerd. Deze genomineerden kregen op de Grand Grant Evening op 8 november 2016 in Pakhuis de Zwijger de kans om hun projectplan te pitchen. Kijk hieronder eens naar een mooie aftermovie van de zeer geslaagde avond.


 

De winnaars

De pitches van de tien genomineerden werden door een vakkundige jury beoordeeld. De jury bestond uit Roel Sandvoort, Maartje Wildeman en Marieke van der Velden. Hieronder vind je het juryrapport en de winnaars van de Grants.

 

“          Wij waren verbaast over de diversiteit van de pitches die vandaag door de deelnemers is geleverd. Zeer divers, en ook zeer aangenaam om naar te kijken. Uit het totaal aantal aanmeldingen zijn 60 deelnemers geselecteerd die mochten deelnemen tijdens de Graduation Show. De tien genomineerden hebben geweldig werk geleverd vandaag. Daaruit zijn er drie deelnemers geselecteerd die een Keep An Eye Fotovakschool Grant krijgen toegewezen.

 

Na afloop van deze enerverende middag zijn we aanbeland bij het benoemen van de winnaars van de Grants. Hierbij rijken we drie Grants uit. Één prijs ter waarde van 1.000 euro, de tweede prijs van 2.000 euro en de grote Grant ter waarde van 7.000 euro.

 

Als eerste beginnen we met het uitreiken van de derde prijs, twv 1.000 euro. Na enig beraad met de jury is de winnaar geworden: Lieven Engelen. Een prachtige nieuwe invalshoek van de ramp rondom het Aralmeer. 

Als tweede de tweede prijs ter waarde van 2.000 euro. Deze deelnemer heeft zichzelf geprofileerd als waardig kandidaat. De winnaar van de tweede prijs is geworden: Simone Peerdeman.

 

Last but not least, de grote winnaar van de Award en de Grant ter waarde van 7.000 euro. Deze deelnemer heeft een bijzondere kijk op verschillende onderwerpen. In haar pitch heeft ze een hoop diepgang laten zien. Het is een humanitair verhaal dat een breed publiek aanspreekt. De gedrevenheid spat ervan af. Fotografie wordt gebruikt als therapie door de persoonlijkheid, maar tegelijk een enorm universeel onderwerp, de invloed van oorlogservaringen op de nakomende generaties.

 

De Winnaar van de Keep an Eye Fotovakschool Grant 2016 is geworden: Gabrielle de Kroon met haar project Vader.          

Alle winnaars 2016


 

What's Next

Ben je benieuwd naar de resulaten van de andere Grand Grant Evenings? Kijk dan op de Grant Event homepagina en kies het gewenste jaar. 


 

 

Medemogelijk gemaakt door:

Het Grand Grant Event 2016 is mede mogelijk gemaakt de Keep an Eye Foundation en de stichting Photographic Design Support. 

restyling logo keep an eye1 Stichting logo online

 

 

<--Home

Graduation Show homepagina

Schermafbeelding 2017 02 05 om 15.45.54

Geslaagd!

Ieder jaar slagen er meer dan 300 studenten aan de Fotovakschool met ieder hun eigen stijl en kwaliteiten. Wij van de Fotovakschool willen deze afgestudeerde studenten nog een keer de kans geven om zich ten toon stellen. Dit doen we door middel van de Graduation Show. Alle afgestudeerden kunnen zich met een aantal foto's hiervoor aanmelden. De 60 beste fotografen worden uitgekozen en kunnen nogmaals komen schitteren op de Graduation Show. Ben je benieuwd naar een eindexamenexpositie kijk dan eens bij de geplande exposities.

 DVO Za Bx diploma jun16klein  160625 1030082 CRE klein  DVO Boxtel klein

 

De opbouw

De Fotovakschool in Amsterdam wordt elk jaar weer omgetoverd tot een prachtig museum. Dat is niet het hele jaar zo dus de week voor de Show wordt er met man en macht gewerkt om de hele school om te toveren. Verven, stuccen, ophangen, alles gebeurt er om de school er zo perfect mogelijk uit te laten zien. Bekijk de foto's eens om een idee te krijgen.

  DSC6747 180x120   DSC6715 180x120   DSC6756 180x120

 

De opening

Op de avond voor de show beginnen we altijd met een feestelijke opening. De exposanten kunnen al hun vrienden en familie uitnodigen op de show gezamelijk feestelijk te openen. De exposanten geven toelichting op hun werk en de eerste stemmen voor de publiekprijs worden gegeven. Na de opening is de show een week lang voor al het publiek toegangkelijk.

  DSC0593 bew 180x120   DSC0667 bew 180x120   DSC0625 bew 180x120

 

De show

Na de feestelijke opening staat de Fotovakschool Amsterdam dus een week lang in het teken van de Graduation Show. Iedereen is welkom om te tentoonstelling te komen bewonderen en te stemmen voor de publieksprijs. Naast de publiekprijs zijn er nog veel meer prijzen te winnen. Klik hieronder door naar de verschillende jaren en neem een kijkje in de catalogus, het juryrapport of gewoon al het prachtig werk wat er dat jaar heeft gehangen. 

 

Edith Hoffman klein Lieven Engelen 18 klein bezoek de show 2
2015 2016 2017

 <-- Home

Venlo diploma kleinDiploma uitreiking 6 dec. 2016 klein DSC6669 100x150 DSC6685 100x150 DSC0537 bew 100x150 DSC0714 bew 100x150

 

 

Grant Event 2015

Keep an Eye Fotovakschool Grant 2015

De deelnemers

Naar aanleiding van de Graduation Show en de projectplannen zijn er door een vakkundige jury 10 genomineerden geselecteerd. Deze genomineerden kregen op de Grand Grant Evening op 5 november 2015 in Pakhuis de Zwijger de kans om hun projectplan te pitchen. Kijk hieronder eens naar een mooie aftermovie van de zeer geslaagde avond.

Graduation Show en Grants 2015

De Graduation Show en de Grants 2015 van de Fotovakschool, ism de Keep an Eye Foundation.

Geplaatst door De Nederlandse Fotovakschool University of Applied Photography op woensdag 6 januari 2016

De winnaars

De eerste Keep an Eye Fotovakschool Grant is op 5 november 2015 toegekend aan Misha Pipercic. Door de Grant twv € 7000 wordt hij in staat gesteld om zijn eindexamenproject Bosnische droom uit te werken tot een documentaire die als boek en expositie gaat verschijnen.

 

Op de Grand Grant Evening heeft Jay Tang € 2000 ontvangen voor de verwezenlijking van zijn wens om zijn vaderland (HongKong) in beeld vast te leggen en het zo door te geven aan de generaties na hem.

 

Annemoon van Hemel kreeg € 1000 toebedeeld als bijdrage voor haar portrettenreeks van hoogwaardigheidsbekleders.

 

De juryleden van de Grants 2015 waren Ellen Dosse (vz), Theo Audenaerd en Ahmet Polat.

 

Foto uit de serie Bosnische droom (Misha Pipercic):

Pf No4 Limousine


 What's Next

Ben je benieuwd naar de resulaten van de andere Grand Grant Evenings? Kijk dan op de Grant Event homepagina en kies het gewenste jaar. 


Medemogelijk gemaakt door:

Het Grand Grant Event 2016 is mede mogelijk gemaakt de Keep an Eye Foundation en de stichting Photographic Design Support. 

restyling logo keep an eye1 Stichting logo online

<--Home

Graduation Event homepagina

Logo Graduation Show horizontaalkopie

Wat is de Fotovakschool Graduation Show?

Ieder jaar krijgen de beste afgestudeerde studenten de kans om hun werk een week lang tentoon te stellen in onze vestiging Fotovakschool Amsterdam. Publiek, deskundigen en geïnteresseerden zijn van harte welkom om nieuw talent te ontmoeten en hun publieksstem kenbaar te maken. De afgestudeerden kunnen ook een projectplan indienen om zich te kwalificeren voor de Keep an Eye Fotovakschool Award.

 

Wat is het Grand Grant Event?

Op de feestelijke Grand Grant Evening op 17 november 2017 in Pakhuis de Zwijger pitchen tien genomineerden hun projectplannen om de Keep an Eye Fotovakschool Grant van €10.000 te winnen. Een deskundige jury maakt de winnaars bekend. Wil je aanwezig zijn? Volg ons dan op Facebook voor de uitnodiging.

 

Keep an Eye Foundation

Onze grootste partner is de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge, getalenteerde, in Nederland studerende kunstenaars, muzikant (of andere artistiekelingen) bij het realiseren van hun eerste professionele stappen. Door middel van de Grants doen ze dit dus ook in samenwerking met de Fotovakschool. Wil je meer weten over de Keep an Eye Foundation klik dan hier.

 

 

Grad 2016 1 260x174

Graduation Show

Fotovakschool Grand Grand event 00 35 260x173

Grand Grant Event

Grant Event homepagina

Keep an Eye & Fotovakschool Grant

Banner2.0

Het Grand Grant Event

Ieder jaar reikt de Fotovakschool in samenwerking met de Keep an Eye Foundation verschillende Grants uit. Studenten kunnen zich nomineren door mee te doen aan de Graduation Show van de Fotovakschool. De deelnemers van deze Show mogen allemaal een projectplan inleveren met daarin het project waarvoor ze de Grant zouden gebruiken. Een vakkundige jury kiest de 10 beste plannen uit. Deze 10 krijgen de kans om tijdens de Grand Grant Evening hun project te pitchen. Op basis hiervan worden de winnaars gekozen.

 

De Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge, getalenteerde, in Nederland studerende kunstenaars, muzikant (of andere artistiekelingen) bij het realiseren. Door middel van de Grants doen ze dit dus ook in samenwerking met de Fotovakschool. Wil je meer weten over de Keep an Eye Foundation klik dan hier.

 

Stichting logo online  restyling logo keep an eye1

banner grashow
Winnaars klein Alle winnaars 2016 Meld je aan 2
2015 2016 2017

<-- Home

 

 

 

 

 

Graduationshow 2015 oud

Keep an Eye Fotovakschool Grant 2015

&

Fotovakschool Graduation Show 2015

In oktober 2015 stond de Fotovakschool Amsterdam 5 dagen lang in het teken van onze eerste Graduation Show. De Graduation Show is een expositie met 60 van onze afgelopen jaar afgestudeerde studenten. Een zeer geslaagde week met alleen maar winnaars.
In oktober 2016 wordt de volgende Graduation Show gehouden, eveneens in Amsterdam. Houd bericht in de gaten op Facebook.

Graduation Show en Grants 2015

De Graduation Show en de Grants 2015 van de Fotovakschool, ism de Keep an Eye Foundation.

Geplaatst door De Nederlandse Fotovakschool University of Applied Photography op woensdag 6 januari 2016

Winnaars Grants 2015

De eerste Keep an Eye Fotovakschool Grant is op 5 november 2015 toegekend aan Misha Pipercic. Door de Grant twv € 7000 wordt hij is staat gesteld om zijn eindexamenproject Bosnische droom uit te werken tot een documentaire die als boek en expositie gaat verschijnen.

Op de Grand Grant Evening heeft Jay Tang € 2000 ontvangen voor de verwezenlijking van zijn wens om zijn vaderland (HongKong) in beeld vast te leggen en het zo door te geven aan de generaties na hem.

Annemoon van Hemel kreeg € 1000 toebedeeld als bijdrage voor haar portrettenreeks van hoogwaardigheidsbekleders.

De juryleden van de Grants 2015 waren Ellen Dosse (vz), Theo Audenaerd en Ahmet Polat.

Foto uit de serie Bosnische droom (Misha Pipercic):

Banner 2

AM Miodrag Misha Pipercic 2

Graduation Show

De Fotovakschool organiseerde een lang traject naar de Grants toe. Alle in het voorjaar van 2015 afgestudeerde Fotovakschoolstudenten in de HBO/MBO Voltijd/Deeltijd konden meedingen naar de Grants door zich aan te melden voor de Graduation Show 2015. In oktober zijn 60 examenreeksen getoond in de Fotovakschool in Amsterdam.

Van de 28 van hen die een projectplan presenteerden zijn er 10 genomineerd, te weten Misha Pipercic, Jay Tang, Annemoon van Hemel, Marlike Marks, Pim Huijsmans, Floris Kok, Danielle Regout, Rinske Bijl, Frank Huis in `t Veld, Hermien Kolkman-van Vuuren.

Wil je de catalogus met daarin alle deelnemers van de Graduation Show bekijken? Bekijk hier de digitale versie (of ontvang op een Open Dag van de school een gedrukt exemplaar, zolang de voorraad strekt) http://bit.ly/1ZFEHCA

Uitnodiging GradShow voorkant mail

Keep an Eye Foundationkeep an eye

De Grants en de Grand Grant Evening van de jurering en prijstoekenning waren niet mogelijk geweest zonder de steun van de Keep an Eye Foundation.

Keep an Eye is een stichting, opgericht door een aantal particulieren die geloven in de voedende kracht van creativiteit en kunst. Niet alleen om daar als ‘buitenstaander’ van te genieten, maar vooral als uiting van de kunstenaar of muzikant zelf. Je hele wezen en creativiteit ‘neerleggen’ in beeld en/of geluid, daar gaat het om.

Website: http://www.keepaneye.nl/

Fotolab Kiekiekiekie

Fotolab Kiekie heeft met een eigen jury (Ernst Coppejans en Denise Woerdman) Marlike Marks tot hun winnaar van de Fotolab Kiekie Upcoming Talent Award uitgeroepen. Zij krijgt een portfolio in de Kiekiekrant (januari 2016).

Website: http://www.fotolabkiekie.com/

Pfpf

In het december-beeldnummer van 2016 presenteert Pf een zelfgekozen portfolio van een van de genomineerden.

Website:http://www.pf.nl/

Fotogalerie Objektieffotogalerie objektief

Galerie Objektief uit Enschede heeft 6 deelnemers van de Graduation show uitgenodigd om deel te nemen aan de Fotovakschoolexpositie in hun galerie in Enschede.

Opening op 3 januari 2016. Deelnemers: Frank Huis in ’t Veld, Mieke Hessels, Zoë Mackintosh, Annemoon van Hemel, Hermien Kolkman, Bettina Hogeweg.

Website: http://www.fotogalerie-objektief.nl/

Publiek

De bezoekers van de Graduation Show leverden 495 stembiljetten in. Daaruit kwam het werk van Edith Hoffman als bovenste naar voren. Edith’s werk gaat aan de gevel van de Fotovakschool getoond worden.

Medewerkersfvs diafragma

Last but absolutely not least, onze medewerkers. De drijvende krachten achter onze school en dus ook achter onze studenten. Het personeel kijkt toch net iets anders naar alle werken en ook die mening brengen we graag in beeld. De gezamenlijke medewerkers verkozen het werk van Annemoon van Hemel tot winnaar. Een van haar foto’s wordt komend jaar permanent vertoond in de Fotovakschool.

Waarom de Fotovakschool?

  • Al 75 jaar dé opleider voor vakfotografen
  • De enige particuliere hogeschool met wettelijk erkende fotografie- en filmopleidingen (dus stufi+ov)
  • De ideale leeromgeving door goede doorstroom van beginner tot professional
  • Veel persoonlijke aandacht en kleine groepen
  • Opleidingen door het hele land

Open Dagen

10 maart: Apeldoorn, Boxtel, Rotterdam

17 maart: Amsterdam, Hilversum
21 april: Rotterdam, Venlo
26 mei: Amsterdam, Apeldoorn, Boxtel, Hilversum

Meer info

Lookbook

ANBI klein

NRTO keurmerk