Basisopleiding Fotografie

cbk-8 michiel-driedijkBen je gefascineerd door Fotografie? Zoek je naar een mogelijkheid om je daarin verder te verdiepen en ontwikkelen? Kies dan voor onze Basisopleiding Fotografie! Het certificaat van deze opleiding geeft je ook direct toegang tot onze Deeltijd Vakopleiding Fotografie.

"De Basisopleiding, de korte weg naar goede foto's.
Je leert meer te zien en anders te kijken!"

Zeggingskracht en inhoud van het beeld zijn bepalend voor de kwaliteit van elke foto. In de Basisopleiding verbeter je daarom niet alleen je techniek, maar komen ook de inhoud en compositie van jouw foto's ruimschoots aan bod. Fotograferen betekent keuzes maken: Wat wil ik fotograferen en wat niet? Welk perspectief kies ik? Hoe stel ik mijn camera in? Hoe maak ik een mooie compositie?

"Leer je eigen camera beheersen, interessante standpunten kiezen en mooie composities maken."

5

Door het volgen van de Basisopleiding Fotografie raak je vertrouwd met de basistechnieken van digitale fotografie.

Je leert je eigen camera beheersen, interessante standpunten te kiezen en mooie composities te maken. Portretfotografie, studiofotografie en digitale beeldbewerking komen uitgebreid aan bod, evenals het bewerken van foto’s.

Voor wie bedoeld?

De Basisopleiding is bij uitstek geschikt voor fotoliefhebbers die hun kennis en visie op het gebied van fotografie willen verbreden. De opleiding kan echter ook een eerste stap zijn in de richting van professionele fotografie. In dat geval kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de Vakopleiding Fotografie (mbo-niveau) of Photographic Design (hbo-niveau).

Voor het volgen van de basisopleiding is geen vooropleiding vereist.

Toetsing en examen

De basisopleiding wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en een eindopdracht beeldbewerking.

Certificaat

Indien met goed gevolg afronden van de Basisopleiding Fotografie ontvang je een certificaat van de Fotovakschool. Dit certificaat geeft rechtstreeks toegang tot de Vakopleiding Fotografie.

Overzicht opleidingsgegevens

Vestigingen Apeldoorn, Amsterdam, Boxtel, Rotterdam, Venlo, Hilversum.
Startmomenten 3 à 4 startmomenten per jaar, ook als Summerschool 2 weken in juli.
Aantal lesdagen De dagopleiding bestaat uit 7 lesdagen, je hebt om de week les.
De avondopleiding heeft 14 wekelijkse lesavonden.
Beide varianten worden afgerond in 3 maanden.
Je kiest voor een vaste lesdag/avond: maandag, dinsdag, woensdag of zaterdag.
De dagen kunnen per locatie verschillen, zie hiervoor het on-line inschrijfsysteem op onze site.
Lestijden

Op een doordeweekse dag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Op zaterdag van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Op avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Studiebelasting Ca. 8 tot 12 uur per week inclusief lestijd op school.
Groepsgrootte Ca. 14 studenten per klas.
Benodigde studiematerialen

Een digitale spiegelreflexcamera (lees meer), met zoom- of verschillende vaste lenzen.

Computerfaciliteiten thuis, of laptop.

Studiefinanciering
en fiscale aftrek
Niet van toepassing.

Wil je aanvullende studie-informatie?
Dat kan!
Op een Open Dag kan je kennismaken met de locatie, docenten en studenten en het lesmateriaal.
Informatie over de Open Dagen vind je op onze website en Facebook.

Basis Beelbalk

14 oktober: Apeldoorn, Rotterdam, Boxtel