Log in

Je hebt een droom
om jouw verhaal te
vertellen via beeld

Beelden die raken, beelden die gezien worden. Beelden die inspireren en activeren.

Wij zijn de Nederlandse Fotovakschool, waar jouw toekomst als beeldmaker begint.

Uit het onderwijs afkomstige docenten die bij de Fotovakschool aan de slag gaan, ervaren een warm bad waarin het vak fotografie en het lesgeven centraal staan. Er is weinig bureaucratie, vergaderingen worden tot een minimum beperkt en de lesmethodes worden zelf bepaald. Op die manier waarborgen we het goede onderwijs waar we voor staan en blijven docenten enthousiast. Kunstmatige behandelplannen voor onze studenten zijn overbodig in een organisatie waar kleinschalig onderwijs en 1 op 1 aandacht de dienst uitmaken; wij zien en volgen onze studenten elke dag. 

Wij slagen als onze studenten hun weg kunnen vinden in de markt. In de praktijk werken veel fotografen als zelfstandige. Hiervoor zijn naast fotografische skills, ook autonomie en ondernemerschap nodig. De vorming van studenten tot zelfstandig beroepsbeoefenaars is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. In een veranderlijke maatschappij vraagt dit om marktinzicht en aanpassingsvermogen. 

De Fotovakschool is een ambitieuze opleider. Onze studenten moeten én technisch én conceptueel goed onderlegd zijn. Het overbrengen van het ambacht is de basis vanwaar uit het conceptuele en creatieve werken ontstaat. Wij kiezen dan ook voor ’t beste van twee werelden; docenten die als professional actief in het vak zijn én goed kunnen lesgeven. 

Fotograaf: Anouk Strijbos