Log in

Fotograaf: Rens Kingma
Laatste kans! Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud en wil je meer weten over fotografie of film? Doe dan mee aan Sparkel2Doen! Meld je nu hier aan !!

Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud en wil je meer weten over fotografie of film?

Doe dan mee aan Sparkel2Doen!

 

Bij Sparkel2Doen ontdek je de ruimte om jouw unieke talenten en innerlijke motivatie te verkennen. Je gaat jouw talenten ontdekken en je zet je in voor anderen. Tijdens de cursus of workshops bepaal je gezamenlijk een maatschappelijke plek of organisatie waarvoor je iets creatiefs en bruikbaars gaat creëren. Bij de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heb je de mogelijkheid om GRATIS een cursus fotografie of film te volgen. De keuze is volledig aan jou.

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een waardevol certificaat, een prachtige aanvulling op jouw cv. Dit certificaat komt goed van pas bij het maken van cruciale studiekeuzes, het uitbreiden van je professionele netwerk, of het zetten van de volgende stap in jouw carrière. Ontdek, groei en laat jouw talenten stralen met Sparkel2Doen en de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.


Doe mee als

Jij je creatief wilt ontwikkelen
Jij nieuwe vrienden wilt maken
Jij je eenzaam voelt door bijvoorbeeld de gevolgen van de coronacrisis
Jij een tussenjaar hebt
Jij je wilt oriënteren op een toekomstige studie of baan
Jij een ziekte of beperking hebt
Jij iets voor de maatschappij wilt terugdoen
Jij je plek nog moet vinden in de maatschappij  
Jij gewoon een steuntje in de rug nodig hebt

Iedereen is van harte welkom! 

Aanmelden

De aftrap voor de cursussen staat gepland op Zaterdag 11 mei 2024. De cursus wordt op zaterdag gegeven, en je hebt keuze uit diverse locaties zoals Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam, en Eindhoven. De cursus beslaat in totaal acht boeiende weken. Als kers op de taart rond je jouw leertraject af met een indrukwekkende foto-tentoonstelling of filmvertoning!

Meld je hier aan

Definitieve cursusdata:

Les 1

Zaterdag 11 mei

Les 2

Zaterdag 18 mei 

Les 3

Zaterdag 25 mei 

Les 4

Zaterdag 01 juni 

Les 5

Zaterdag 08 juni

Les 6

Zaterdag 15 juni

Les 7

Zaterdag 22 juni

Les 8

Zaterdag 29 juni

Eindtentoonstelling

Zaterdag 6 juli


Wat is Sparkel2Doen? 

Sparkel2Doen is een initiatief van Maatschappelijke Diensttijd en Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. In samenwerking met: W&B Consultants, theaterproducent John van der Sanden, Studio Krom en maX Music. Sparkel2Doen richt zich op alle jongeren en biedt hen de kans om zich te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en workshops.

 

RGK 20190919 003 verkleind DEF  

Maak jouw eigen fotoserie

Vind jij fotografie leuk en wil je beter leren fotograferen, maar weet je nog niet precies hoe?

Dan is deze fotografiecursus iets voor jou. Fotograferen is keuzes maken, en dat leren we je. Wat fotografeer je en wat niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie? In deze cursus leer je niet alleen meer te zien, maar vooral anders te kijken naar de wereld om je heen. Portretfotografie en studiofotografie komen aan bod tijdens deze hands-on cursus. Je gaat zowel in de studio als buiten fotograferen, en je maakt kennis met diverse fotografiegenres, zoals portret-, documentaire-, landschap-, architectuur-, reclame-, en modefotografie.

De fotografiecursus is tweeledig. Je start met de basistechnieken van fotografie en leert daarnaast hoe je jouw foto's bewerkt in Adobe Lightroom. Op deze manier kun je jouw foto's optimaal bewerken voor het perfecte resultaat.

De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht in fotografie en beeldbewerking. Je kiest zelf een onderwerp en werkt aan de realisatie van jouw eigen fotoreeks. Bij succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Laat je alvast inspireren! Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door studenten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. En deze cursus is speciaal ontworpen voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud.

        

RGK 20190919 012 verkleind DEF

RGK 20190919 011 verkleind DEF

 

Maak jouw eigen film

Ben je geïnteresseerd in het vertellen van verhalen met beeld en geluid, maar weet je nog niet hoe?

Dan is deze filmcursus perfect voor jou. In deze cursus maak je kennis met alle aspecten die komen kijken bij het maken van een film. In een veilige omgeving leer je hoe je de terminologie en principes van film in de praktijk kunt brengen, wat jouw eerste stap is richting het regisseren en realiseren van jouw eigen film!

Tijdens deze cursus ontdek je hoe het proces van filmmaken in elkaar zit, van pre-productie en productie tot post-productie. Je gaat aan de slag met het schrijven van jouw eerste korte scenario en leert over de narratieve elementen binnen film, waaronder plot, structuur, personages, beeld en geluid. We besteden aandacht aan camera- en geluidstechnieken, waarbij je de basisprincipes van cameravoering en de belichtingsdriehoek (sluitertijd, diafragma en ISO) leert, evenals camerastandpunten, -bewegingen en compositie. Daarnaast verdiep je je in geluidstechnieken, omdat geluid de aandacht van de kijker kan sturen en kan wijzen op wat buiten beeld gebeurt.

Verder leer je in deze cursus hoe je een film produceert, wat er allemaal nodig is voordat je daadwerkelijk kunt gaan opnemen. Dit omvat onder andere de benodigde camera, licht- en geluidsapparatuur, technisch personeel, acteurs, kleding, locaties, requisieten, catering, bouwploegen, stuntmensen, make-up, elektriciteit, beveiliging, transport, verzekering, pers, fotografen en vergunningen. Nadat alles is geregeld, ga je samen met andere cursisten aan de slag met het opnemen van jouw eigen film.

Het laatste deel van de cursus behandelt de basisprincipes van montage, waarin alle elementen samenkomen. Ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden, muziek; hier ga je aan de slag met alle aspecten om er één verhaal van te maken. Je werkt met het programma Adobe Premiere Pro.

Tegen het einde van de cursus heb je je eigen korte film geproduceerd, waarmee je de cursus succesvol afrondt. Bij voltooiing van de cursus ontvang je een certificaat.

Laat je alvast inspireren! De films op deze pagina zijn gemaakt door studenten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. En deze cursus is speciaal ontworpen voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud.

 

Meld je hier aan

  

 

Fotografie inspiratie

Annabelle Kubler verkleind DEF      anouk strijbos fotografie module 3 modeserie 1 verkleind DEF      theBike 0001 verkleind DEF

Film inspiratie
 

1 SPARK2DOEN logo full color3 RZN Naam Rechts2 MDT logo met tekstring frisCanon Logo