Ben je meer een creatieve doener dan een denker en bezit je een portie doorzettingsvermogen? Dan zit je goed bij de mbo-opleiding Fotografie. Wij zijn namelijk van mening dat je de meeste fototechnieken en theorie leert door het gewoon te doen.

Opleiding

De opleiding Fotografie is een voltijd beroepsopleidende leerweg (BOL), duurt drie jaar en heeft niveau 4. Na afronding van de opleiding beheers je verschillende technieken van digitale fotografie én kun je (mits met ruime cijfers afgerond) doorstromen naar het tweede studiejaar van de hbo-deeltijd opleiding Photographic Design. Het diploma geeft je toegang tot het reguliere hbo, maar je kunt ook als freelance fotograaf aan de slag of voor een werkgever gaan werken.

Techniekbeheersing én opbouwen portfolio

Op de voltijd mbo-opleiding Fotografie leren we je, naast alle technieken van digitale fotografie, om een eigen stijl te ontwikkelen. Ook grafische technieken en beeldbewerking komen ruimschoots aan bod. Tijdens het doen en ontdekken kom je met allerlei onderdelen van de digitale fotografie in aanraking. Zo ontwikkel je geleidelijk een eigen stijl en bouw je tegelijkertijd een professioneel portfolio op. Alles om genoeg in huis te hebben voor een mooie carrière in de fotografie.

Programma

In het eerste jaar focus je je op de beheersing van fotografische technieken, waaronder digitale fotografie, locatiefotografie, studiofotografie en beeldbewerking. Er is in het tweede en derde jaar veel aandacht voor beroepspraktijkvorming en jouw persoonlijke belangstelling daarin. Je kunt stagelopen, maar er komen ook onderwerpen aan bod die je als toekomstig professioneel fotograaf dagelijks tegen gaat komen. Denk hierbij aan portret- en modefotografie, bruidsfotografie, landschap- en natuurfotografie, product- en reclamefotografie, architectuurfotografie en documentairefotografie.

Grafische technieken

Daar houdt het nog niet op. Samen besteden we aandacht aan alles dat in eerste instantie niet veel met fotografie te maken lijkt te hebben, maar wel erg belangrijk is.Je maakt ook kennis met printing, colourmanagement, ondernemersvaardigheden, audiovisuele technieken, multimedia en grafisch ontwerpen.

Startdatum en lesrooster

Les

Lestijden

Startmoment

Studenten kunnen het gedetailleerde lesrooster vinden op de ELO.

Prijzen 1-2-2018 tot 1-2-2019

Bijzonderheden

Mbo Fotografie

Bijkomende kosten*: digitale
leeromgeving voor het downloaden van
lesmateriaal en digitale lesondersteuning.

Jaarlijks lesgeld inclusief praktijkbegeleiding

12 maandelijkse termijnen van € 483

12 maandelijkse termijnen van €  30

Studiefinanciering

De Fotovakschool valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, lening of OV? Kijk dan op de site van DUO.

*Online lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar van de Fotovakschool te ontvangen.

Benodigdheden

Om de opleiding succesvol te kunnen volgen heb je een digitale spiegelreflexcamera met zoom- of verschillende vaste lenzen nodig. Een computer of laptop is ook noodzakelijk.

Toelatingseisen

Om tot de opleiding toegelaten te worden heb je minimaal een diploma nodig van vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl), of een overgangsbewijs naar klas 4 havo/vwo. Met ieder vakkenpakket en iedere profielkeuze kun je worden toegelaten. Door middel van een intakegesprek wordt jouw geschiktheid voor de opleiding vastgesteld. Het is niet nodig dat je al veel gefotografeerd hebt of alles van Photoshop weet voordat je aan je opleiding begint. Wij hebben alleen jouw enthousiasme nodig om alles goed te kunnen laten verlopen.

Mbo

Studieduur 3 jaar