Log in
Fotograaf: Berry Roest

De Nederlandse Fotovakschool biedt onderwijs dat studenten ruimte geeft om talent en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn. 

De enige particuliere opleider in de fotografie met erkend diploma

De enige particuliere opleider in de fotografie met studiefinanciering en ov-jaarkaart

Makkelijk doorstromen van mbo naar hbo

Persoonlijke aandacht en kleine groepen

Excellente fotografen als docent

Geen winstoogmerk: scherpe prijzen

 

hier staan we voor fotovakschool

Niet minder dan het allerbeste uit studenten halen

Veel van onze studenten hebben hun opleiding gekozen met hun hart. Wij zien dat mensen met de vurige wens om zich te specialiseren in fotografie of met talent voor het vak, ver kunnen komen. Bij de Nederlandse Fotovakschool kun je je talent ontwikkelen en volgroeien als fotograaf. Kom je bij ons studeren, dan vragen we nog meer van je. Dat je alle wegen verkent. Dat je ook je ondernemende, commerciële kant ten volste ontwikkelt. Dat je jouw eigen pad durft in te slaan, bijvoorbeeld door te kiezen voor een vaste stijl of door juist onvoorspelbaar te blijven. Jouw perspectief voor de toekomst is onze zorgplicht. Van ons kun je verwachten dat we je daarbij uitstekend begeleiden. Niet aan de hand nemen, maar verduidelijken, uitdagen en inspireren. We bieden een veilige, warme omgeving waar onze studenten optimaal kunnen uitgroeien tot professioneel fotograaf.

 

Doorstromen naar een hoger niveau én meer voordelen

De wereld wordt steeds digitaler en wij zetten hoog in op digitale ontwikkeling. We maken onze studenten bewust van het veranderende vak en vertalen dit naar goede businessmodellen voor de toekomst. Onze onderwijsorganisatie behoort tot een van de meest innovatieve van Nederland. Voor degene die al bagage hebben of al werken, bieden we een flexibele leerweg en kan het onderwijs in delen afgenomen worden. Samen met een studiecoach wordt een leerweg uitgestippeld en daarmee bieden we een grote mate van eigen regie over de studie. Studeren aan de Nederlandse Fotovakschool biedt meer voordelen. Je kunt makkelijk doorstromen naar een hoger niveau: van een basisopleiding naar mbo, van mbo naar hbo. We spelen in op de veranderende maatschappij en stellen ons onderwijsaanbod eropaf. Zo blijven we relevant. Ook hebben we een bijna 80-jarige band met het beroepenveld, die resulteert in zeer korte lijnen met beroepsverenigingen, musea, reclamebureaus, mediabedrijven, en meer.

 

Missie

We bieden onderwijs dat studenten ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn. 

 

Visie

De ontwikkelingen van het digitale tijdperk, de veranderende rol van fotografie en film en de veranderende arbeidsmarkt, spelen een grote rol in de toekomst van het vak beeldcommunicatie. Daarnaast raakt een leven lang leren steeds meer verweven met de mens. Met gezond aanpassingsvermogen (buigzaam en stabiel) zijn wij in staat om een creatieve, flexibele en realistische leeromgeving te blijven bieden om onze talenten klaar te stomen voor de markt.

 

Keurmerk

De Nederlandse Fotovakschool is aangesloten bij de NRTO en is wettelijk geaccrediteerd door de NVAO

Download de algemene voorwaarden.
Download de NRTO-Gedragscode.

 

exterieurApeldoornNieuw hier staan we voor

Hoe is de sfeer op de Nederlandse Fotovakschool?

We bestaan een kleine 80 jaar en hebben niet alleen verstand van fotografie, maar ook van onderwijs. Het is onze ervaring dat studenten het best gedijen in een veilige, vertrouwde omgeving. Daarom houden we onze organisatie klein en flexibel. Iedereen kent elkaar en is benaderbaar. Al onze mensen voelen de verantwoordelijkheid van het opleiden van studenten. Studenten ervaren een veilige omgeving met professionele docenten, vaste lestijden en weinig lesuitval.

Beleef Nederlandse Fotovakschool