Fotograaf: Marc de Haan
Fotograaf: Sven Broeckx
Heb jij altijd al de droom gehad als fotograaf in het National Geographic Magazine te staan? Dit is nu mogelijk! Tot en met 19 september 2018 kun je meedoen aan de National Geographic Fotowedstrijd. De winnende foto’s van deze wedstrijd verschijnen namelijk in de Nederlandstalige editie van het National Geographic Magazine.

Fotograaf: Nicky van Opstal
De WWF-Frans Lanting Photo Award is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland waarbij alles draait om het fotograferen van unieke wereldnatuur. Je kunt jouw foto's tot uiterlijk 10 september 2018 insturen via wwf.nl/foto. De professionele jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. De winnaars worden beloond met onder andere een projectreis naar KAZA (Zambia) om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen.

De WWF-Frans Lanting Photo Award is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland waarbij alles draait om het fotograferen van unieke wereldnatuur. Je kunt jouw foto's tot uiterlijk 10 september 2018 insturen via wwf.nl/foto. De professionele jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. De winnaars worden beloond met onder andere een projectreis naar KAZA (Zambia) om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen.

Ex-student Misha Pipercic heeft in 2011-2015 fotografische vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam gevolgd en heeft in 2015 de Keep an Eye Award gewonnen. Drie jaar later is zijn project bijna klaar. Hij maakt een fotoboek met de titel 'Once, when we were happy'. Hierin neemt hij je mee door zijn leven en laat hij zijn geboorteland Bosnië en haar inwoners zien. Op dit moment is hij bezig met een crowdfunding-campagne voor zijn boek.

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, kortweg NAVB: zo luidt het nieuwe merk waar de faculteiten Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy onder vallen. Onder deze nieuwe overkoepelende noemer is het mogelijk naast diverse fotografieopleidingen ook zelfstandige filmopleidingen aan te bieden met een erkend diploma.

Alle mensen zijn verschillend en zitten in verschillende levensfases. Wat zou het mooi zijn als een opleidingsinstituut rekening kon houden met de omstandigheden waarin iemand verkeert die een leervraag heeft.

De Fotovakschool start in september 2017 met een flexibele HBO-leerroute waarbij jij je eigen traject bepaalt en op diverse manieren mag bewijzen dat je de vereiste competenties hebt verworven. Met al jouw kennis en ervaring, als die ertoe doet, wordt rekening gehouden.

In de herfstvakantie van 2017 is het beste werk uit alle afstudeerexposities bijeengebracht op de Fotovakschool Graduation Show 2017. Op 17 november is de Keep an Eye Fotovakschool Award uitgereikt, op de Grand Grant Evening in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.