Fotograaf: Marc de Haan
Een groep toegepaste fotografen van de Nederlandse Fotovakschool, faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, zitten in de spannende laatste fase van hun opleiding. Na vier jaar studie presenteren zij begin juli hun afstudeerprojecten in één expositie, genaamd ‘ZEAL’.

Vanaf komend schooljaar openen wij de deuren van onze gloednieuwe vestiging in het zuiden van het land. Wil jij uitgroeien tot creatief fotografisch ondernemer in een bruisende stad als Eindhoven? Meld je dan snel aan voor één van onze fotografieopleidingen. Inschrijven is nog mogelijk tot 1 juli!

Fotograaf: Anouk Strijbos
Vanaf midden 2019 kun je ook in Eindhoven uitgroeien tot creatief fotografisch ondernemer of allround filmprofessional! (Mbo, hbo, deeltijd en voltijd.)

(Mbo, hbo, deeltijd en voltijd.)

Met meer vestigingen vind je de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (faculteiten Nederlandse Fotovakschool en Dutch Filmers Academy) verspreid over heel Nederland. Voor fotografie- en filmonderwijs kun je vanaf medio 2019 ook in Eindhoven terecht!

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland. Marvel Harris, oud-student van de Nederlandse Fotovakschool, heeft het bijzonder goed gedaan. Hij heeft de Zilveren Camera gewonnen in zijn categorie Documentair Nationaal.

Fotograaf: Pieter Kunnen
Tijdens de feestelijke Keep an Eye Grand Grant Evening op 29 november bij film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam zijn aan veelbelovende talenten van de Nederlandse Fotovakschool grote fotografieprijzen uitgereikt. Zij krijgen hiermee een prachtige kans een veelbelovende start te maken aan het begin van hun fotografiecarrière.

Fotograaf: Christine Mooijer
Ieder jaar slagen meer dan 300 studenten aan de Nederlandse Fotovakschool, faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, met ieder hun eigen stijl en kwaliteiten. De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie wil deze afgestudeerde studenten de kans geven om hun eindexamenwerk nogmaals tentoon te stellen en hiermee gelijk kans te maken op één van de grootste geldprijzen die de Nederlandse fotografiewereld te bieden heeft.

Fotograaf: Sven Broeckx
Heb jij altijd al de droom gehad als fotograaf in het National Geographic Magazine te staan? Dit is nu mogelijk! Tot en met 19 september 2018 kun je meedoen aan de National Geographic Fotowedstrijd. De winnende foto’s van deze wedstrijd verschijnen namelijk in de Nederlandstalige editie van het National Geographic Magazine.

Fotograaf: Nicky van Opstal
De WWF-Frans Lanting Photo Award is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland waarbij alles draait om het fotograferen van unieke wereldnatuur. Je kunt jouw foto's tot uiterlijk 10 september 2018 insturen via wwf.nl/foto. De professionele jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. De winnaars worden beloond met onder andere een projectreis naar KAZA (Zambia) om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen.

De WWF-Frans Lanting Photo Award is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland waarbij alles draait om het fotograferen van unieke wereldnatuur. Je kunt jouw foto's tot uiterlijk 10 september 2018 insturen via wwf.nl/foto. De professionele jury bestaat uit Frans Lanting, Jasper Doest, Humberto Tan, Kim Feenstra, Marieke Wiegel en Christiaan van der Hoeven. De winnaars worden beloond met onder andere een projectreis naar KAZA (Zambia) om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen.

Ex-student Misha Pipercic heeft in 2011-2015 fotografische vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam gevolgd en heeft in 2015 de Keep an Eye Award gewonnen. Drie jaar later is zijn project bijna klaar. Hij maakt een fotoboek met de titel 'Once, when we were happy'. Hierin neemt hij je mee door zijn leven en laat hij zijn geboorteland Bosnië en haar inwoners zien. Op dit moment is hij bezig met een crowdfunding-campagne voor zijn boek.

Ex-student Misha Pipercic heeft in 2011-2015 fotografische vormgeving aan de Nederlandse Fotovakschool in Amsterdam gevolgd en heeft in 2015 de Keep an Eye Award gewonnen. Drie jaar later is zijn project bijna klaar. Hij maakt een fotoboek met de titel 'Once, when we were happy'. Hierin neemt hij je mee door zijn leven en laat hij zijn geboorteland Bosnië en haar inwoners zien. Op dit moment is hij bezig met een crowdfunding-campagne voor zijn boek.

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, kortweg NAVB: zo luidt het nieuwe merk waar de faculteiten Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy onder vallen. Onder deze nieuwe overkoepelende noemer is het mogelijk naast diverse fotografieopleidingen ook zelfstandige filmopleidingen aan te bieden met een erkend diploma.

Alle mensen zijn verschillend en zitten in verschillende levensfases. Wat zou het mooi zijn als een opleidingsinstituut rekening kon houden met de omstandigheden waarin iemand verkeert die een leervraag heeft.

De Nederlandse Fotovakschool start in september 2017 met een flexibele hbo-leerroute waarbij jij je eigen traject bepaalt en op diverse manieren mag bewijzen dat je de vereiste competenties hebt verworven. Met al jouw kennis en ervaring, als die ertoe doet, wordt rekening gehouden.

In de herfstvakantie van 2017 is het beste werk uit alle afstudeerexposities bijeengebracht op de Fotovakschool Graduation Show 2017. Op 17 november is de Keep an Eye Fotovakschool Award uitgereikt, op de Grand Grant Evening in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.