Ben jij gefascineerd door fotografie, maar twijfel je over een beroepsopleiding? Zet dan je eerste stap in de richting van professioneel fotograaf met de basisopleiding Fotografie. Daar leer je alle basistechnieken van digitale fotografie. Na de basisopleiding weet jij precies of een carrière als fotograaf bij jou past!

Opleiding

De basisopleiding Fotografie is een oriënterende opleiding voor iedereen die gefascineerd is door fotografie en graag zelf aan de slag wil, maar nog niet goed weet hoe. Tijdens de basisopleiding Fotografie leer je meer te zien en vooral anders te kijken. Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek, waarbij ook de inhoud en compositie van jouw foto's ruimschoots aan bod komt.

Keuzes maken

Fotograferen is keuzes maken, dus dat leren we je. Wat fotografeer je en wat niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie? Portretfotografie en studiofotografie komen uitgebreid aan bod. Maar ook de nabewerking wordt meegenomen in het proces. Met digitale fotobewerking leer je foto’s te bewerken.

Certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en een eindopdracht beeldbewerking. Bij het met goed gevolg afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Fotovakschool. Dit certificaat geeft rechtstreeks toegang tot de Vakopleiding Fotografie.

Startdatum en lesrooster

Les

Lestijden

Startmoment

Er zijn 3 tot 4 startmomenten per jaar. Het is ook mogelijk om de opleiding twee weken bij de zomerschool in juli te volgen. De dagopleiding bestaat uit 7 lesdagen waarbij je om de week les hebt. De avondopleiding heeft 14 wekelijkse lesavonden. Beide varianten worden afgerond in drie maanden. Je kiest zelf voor een vaste lesdag/avond. De opties zijn maandag, dinsdag, woensdag of zaterdag. De dagen kunnen per locatie verschillen. Bekijk dit op het online inschrijfsysteem op de site.

Studenten kunnen het gedetailleerde lesrooster vinden op de ELO.

Prijzen 1-2-2018 tot 1-2-2019

Bijzonderheden Jaarlijks lesgeld inclusief praktijkbegeleiding
Lesgeld inclusief toegang tot ons digitale leerplatform* 4 maandelijkse termijnen van € 220

*Online lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar van de Fotovakschool te ontvangen.

Bovenstaande is exclusief de kosten voor: foto-uitrusting; Een notebook met Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie).
Bij betaling ineens van het jaarlijkse collegegeld, ontvang je een korting van 3%.

Annuleringsregeling: na inschrijving heb je een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen je de overeenkomst kosteloos kunt ontbinden, mits je geen lessen hebt gevolgd. Bovendien kun je kosteloos annuleren tot 2 maanden voor de startdatum van de opleiding. Daarna zijn annuleringskosten verschuldigd.
De volledige voorwaarden staan beschreven op de website onder de algemene voorwaarden.

Benodigdheden

Om de opleiding succesvol te kunnen volgen heb je een digitale spiegelreflexcamera met zoom- of verschillende vaste lenzen nodig. Daarbij is een computer of laptop ook noodzakelijk. Voor het volgen van de basisopleiding is geen vooropleiding vereist.

Niveau Basis,
oriënterend