Basisopleiding

Fotograaf: Minke Huls-Bruining
Ben jij gefascineerd door fotografie, maar twijfel je over een beroepsopleiding? Zet dan je eerste stap in de richting van professioneel fotograaf met de basisopleiding Fotografie. Daar leer je alle basistechnieken van digitale fotografie. Na de basisopleiding weet jij precies of een carrière als fotograaf bij jou past!

Opleiding

De basisopleiding Fotografie is een oriënterende opleiding voor iedereen die gefascineerd is door fotografie en graag zelf aan de slag wil, maar nog niet goed weet hoe. Tijdens de basisopleiding Fotografie leer je meer te zien en vooral anders te kijken. Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek, waarbij ook de inhoud en compositie van jouw foto's ruimschoots aan bod komt.

Keuzes maken

Fotograferen is keuzes maken, dus dat leren we je. Wat fotografeer je en wat niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie? Portretfotografie en studiofotografie komen uitgebreid aan bod. Maar ook de nabewerking wordt meegenomen in het proces. Met digitale fotobewerking leer je foto’s te bewerken.

Certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en een eindopdracht beeldbewerking. Bij het met goed gevolg afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Fotovakschool. Dit certificaat geeft rechtstreeks toegang tot de Vakopleiding Fotografie.

Startdatum en lesrooster

Les

Lestijden

Startmoment

Er zijn 3 tot 4 startmomenten per jaar. Het is ook mogelijk om de opleiding twee weken bij de zomerschool in juli te volgen. De dagopleiding bestaat uit 7 lesdagen waarbij je om de week les hebt. De avondopleiding heeft 14 wekelijkse lesavonden. Beide varianten worden afgerond in drie maanden. Je kiest zelf voor een vaste lesdag/avond. De opties zijn maandag, dinsdag, woensdag of zaterdag. De dagen kunnen per locatie verschillen. Bekijk dit op het online inschrijfsysteem op de site.

Studenten kunnen het gedetailleerde lesrooster vinden op de ELO.

Prijzen 1-2-2019 tot 1-2-2020

Bijzonderheden Lesgeld inclusief praktijkbegeleiding
Lesgeld inclusief toegang tot ons digitale leerplatform 4 maandelijkse termijnen van € 220*

* Lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar te ontvangen.

Bij betaling ineens van het jaarlijkse collegegeld ontvang je een korting van 3%. De studiekosten worden jaarlijks geïndexeerd met het percentage gebaseerd op het CBS consumenten indexcijfer (CPI).

Annuleringsregeling: zie de algemene voorwaarden op onze website.

Benodigdheden en bijkomende kosten

Bij aanvang van de studie heb je een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera nodig met instelbare sluitertijden en diafragma.

Voor de start van jouw opleiding is het ook noodzakelijk in het bezit te zijn van een computer of notebook met Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen Windows of Mac is aan de student zelf en is afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Adobe: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/system-requirements.html. Let erop dat je daarnaast in het bezit bent van een externe harde schijf als back-up voorziening.

Voor het volgen van de Basisopleiding is geen vooropleiding vereist.

Studiefinanciering

Niet van toepassing.