Log in
Van 18 januari tot en met 8 februari 2020 is de World Press Photo Exhibition te bezoeken in de Laurenskerk in Rotterdam. Tijdens deze expositie zullen de winnaars van de Keep an Eye Award 2019 ook hun werk tentoonstellen.

 

Voor het vijfde jaar op rij mocht de Nederlandse Fotovakschool de Keep an Eye Award organiseren: een groot fotografie-evenement waarbij één van de grootste fotografieprijzen van ons land wordt uitgereikt aan aanstormende fotografische talenten. De Keep an Eye Foundation maakt dit mogelijk. De keep an Eye Award 2019 telde maar liefst vier winnaars! Een hoofdprijswinnaar van 10.000 euro, een winnaar van de aanmoedigingsprijs van 2.500 euro, een publieksprijswinnaar en een wildcard winnaar. Allen kregen zij een extra prijs toegekend: expositieruimte tijdens de World Press Photo Rotterdam. Op deze manier mogen deze aanstormende talenten een waardevolle bijdrage leveren aan het maatschappelijke discours. 

De winnaar van de hoofdprijs, Lynn Schüller, laat met haar fotografieproject "When the Belfast child sings again" zien hoe jongeren in Belfast omgaan met de gevolgen van de burgeroorlog en de nog steeds voelbare spanningen tussen katholieke en protestantse gemeenschappen.

Sebiha Öztas, de winnaar van de aanmoedigingsprijs, laat met haar afstudeerserie "Onder Dak" zien hoe thuiswonende jongvolwassenen in de maatschappij een eigen plek innemen. Zij zal met haar nieuwe project "Rebirth" aandacht besteden aan Turkse transgenders. Turkije heeft immers het hoogste aantal transgendermoorden in Europa.

Daniël Martinus, winnaar van de wildcard, laat met zijn fotoserie "Meet Hermann" zien hoe de toekomst eruit zal zien in een wereld waar menselijke robots (humanoids) een steeds prominentere plek in onze maatschappij innemen.

Tot slot laat Arjan van Nieuwkoop, de winnaar van de publieksprijs, met zijn afstudeerproject "Body Balance" bijzondere naaktfoto’s zien waar het menselijk lichaam centraal staat. Hierop volgend zal hij met zijn volgende project "Body Pain(t)" aandacht schenken aan borstkankerpatiënten.

Al met al projecten welke op creatieve wijze verandering proberen te brengen in een steeds wisselend tijdperk. Kom dit werk bewonderen tot 8 februari. Kijk voor meer informatie op World Press Photo Expo Rotterdam.