Log in

Hartverwarmende reacties die ons hebben mogen bereiken

"Het gekke schooljaar is weer bijna afgelopen. Wat hebben jullie het goed gedaan! Mijn oprechte complimenten!"

"Ik wil een compliment geven hoe prettig jullie met deze situatie zijn omgegaan. Het moet een heel geregel zijn geweest. Top dat jullie met ons meedenken."

“Ik hoop dat iedereen van de school nog gezond is en dat jullie allemaal het hoofd boven water houden in deze moeilijke periode!”

“Mijn dank voor de manier waarop u uw best doet om leerlingen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen met betrekking tot de verschillende opleidingen.”

“Ontzettend fijn te lezen dat de lessen op een bepaalde manier toch doorgang kunnen vinden.”

“Wat hebben jullie dit mooi opgelost. Ondanks alle bijzondere omstandigheden houden jullie alle aandacht voor de kwaliteit van de opleiding en het belang van een goede basis.”

“Wat een moeilijke situatie zeg! Ik ben blij dat we overgaan op digitaal lesgeven. Dat wordt ook wel weer een leuke uitdaging!”

“Jammer dat we nog geen like-button hebben. Echt top die Corona-FAQ’s!”

“Met zijn allen gaan we dit redden en maken, dat is mijn devies.”

“Petje af voor jullie. Wat een klus en wat hebben jullie dit netjes doorgevoerd allemaal.”

Via deze pagina houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom COVID-19 en de gevolgen daarvan op ons onderwijs.

FAQ Corona


Het laatste nieuws vanuit onze academie


Laatste update: woensdag 16 december 2020

Zoals is gebleken uit de toespraak van premier Mark Rutte afgelopen maandagavond gaat Nederland wederom in lockdown. Dat dit ook consequenties heeft voor het onderwijs moge duidelijk zijn. Online onderwijs is het uitgangspunt vanaf vandaag. Een aantal zaken is hiervan uitgezonderd. Dit heeft te maken met het dwingende praktijkcomponent en examineringen. De studenten en docenten hebben bericht ontvangen wat dit betekent voor specifieke opleidingen en lessen. Uitgangspunt blijft dat we de lessen zoveel mogelijk door laten gaan met een zo hoog mogelijke kwaliteit.


Update: woensdag 14 oktober 2020

Gisteren zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd door het kabinet i.v.m. COVID-19. Het goede nieuws is dat er voor het onderwijs niet veel verandert. Wel wordt aangekondigd dat men de wet gaat aanpassen om mondkapjes verplicht te kunnen stellen in publieke ruimtes. Daarom stellen wij vanaf maandag 19 oktober het dragen van een mondkapje verplicht in de openbare ruimte in school. Dat wil dus zeggen dat bij binnenkomst, op weg naar de koffieautomaat, kantine of anderszins iedereen een mondkapje draagt. In een lessituatie waarin er 1,5 meter afstand is, kan het mondkapje af. We hopen met deze maatregel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het veiligheidsgevoel van iedereen.

Update: dinsdag 29 september 2020

Gisteren is er weer een persconferentie geweest waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. Voor veel sectoren heeft het consequenties. Gelukkig is het onderwijs uitgezonderd van de meeste maatregelen. Zo blijven de RIVM-richtlijnen zoals die golden vanaf het nieuwe schooljaar 2020/2021 de komende twee weken gelden voor het onderwijs en worden die niet strenger. Ook de beperking van 30 personen in een ruimte geldt niet voor het onderwijs tenzij het om extra-curriculaire activiteiten gaat. Uiteraard blijft 1,5 meter afstand houden de norm. Voor docenten en studenten verandert er de komende twee weken dus niets.

We zijn blij dat we (deels) fysiek onderwijs kunnen blijven bieden. Hoe het er over twee à drie weken voor staat in Nederland weten we niet. We hopen uiteraard dat het virus door de aanvullende maatregelen in Nederland wordt ingedamd. Wij houden je op de hoogte van de veranderingen de komende tijd. Laten we ons er nog eens extra bewust van zijn dat we de maatregelen binnen school goed naleven. Via deze beslisboom kun je makkelijk zien welke keuzes je kunt/moet maken.


Update: woensdag 9 september 2020

We kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit rondom COVID-19, omdat in het nieuws wordt gemeld dat steeds meer jongeren met het coronavirus besmet raken. Hoe zit het met de regels rondom thuisblijven en quarantaine bijvoorbeeld? We verwijzen je daarom graag naar de website van het RIVM. Via deze link lees je alle belangrijke informatie en veelgestelde vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine.


Update: vrijdag 29 mei 2020

Na ruim twee maanden van intelligente lockdown gaat Nederland langzaam weer open. Vanaf 15 juni mogen wij (deels) weer starten met praktijkdagen voor onze voltijdopleidingen. We kijken er naar uit om samen met onze studenten en docenten het normale onderwijs weer op te pakken. Uiteraard hebben wij hiervoor belangrijke gezondheidsmaatregelen genomen, zodat iedereen in een veilige omgeving les krijgt. Hierbij houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zo is elke vestiging voorzien van hygiënestations, speciale looproutes en 1,5 meter lokalen/studio’s om veilig te kunnen werken. De studenten ontvangen bericht over alle details van hun lessen.


Update: woensdag 22 april 2020 

Met zijn allen hebben we uitgekeken naar de persconferentie van premier Mark Rutte op dinsdag 21 april. De basisscholen gaan weer open en er wordt half mei gekeken of de maatregelen weer wat versoepeld kunnen worden. Op basis hiervan hebben wij met onze onderwijskoepel de stille hoop dat we vanaf 1 juni voorzichtig voor een klein deel het fysieke onderwijs weer op kunnen pakken. Dit is uiteraard afhankelijk van de landelijke richtlijnen, maar wij zijn al druk aan het kijken voor wie en hoe we de lessen tegen die tijd kunnen gaan verzorgen. Wij houden je uiteraard via onze website en het dashboard op de hoogte.


Update
: woensdag 1 april 2020

Tijdens de persconferentie van 31 maart heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat de maatregelen die golden tot 6 april worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Voor onze scholen geldt dat er geen klassikaal onderwijs zal worden gegeven t/m de meivakantie. Op al onze vestigingen loopt de meivakantie door t/m 3 mei. Wij zullen onze lessen daarom digitaal voortzetten, zodat we onze studenten van onderwijs kunnen blijven voorzien.


Update: woensdag 25 maart 2020

Op dit moment verandert de situatie rondom de coronacrisis nog steeds. We hebben op 23 maart te horen gekregen dat er strengere maatregelen genomen worden tot 1 juni. Let wel: de maatregelen gelden niet voor bepaalde sectoren zoals het onderwijs. Hiervoor worden aparte maatregelen gecommuniceerd.
Richtlijnen voor het onderwijs na 6 april zijn op dit moment nog niet concreet gemaakt. Mochten er maatregelen genomen worden waardoor we ons onderwijs wederom anders in moeten richten, dan brengen we je daarvan direct op de hoogte.


Update: dinsdag 24 maart 2020

Vanwege de uitzonderlijke situatie waar we met z'n allen mee te maken hebben, is de mogelijkheid tot inschrijving voor onze voltijdopleidingen verlengd van 1 juni 2020 naar 1 juli 2020. Daarnaast zullen de intakegesprekken gewoon doorgaan, maar deze zullen worden afgenomen via Skype of Facetime.


Update: donderdag 19 maart 2020

We hebben een paar dagen de tijd genomen om in deze bijzondere tijden te zoeken naar alternatieven voor het fysieke onderwijs nu les op onze vestigingen even niet mogelijk is. Om onze studenten en cursisten zoveel mogelijk te blijven bedienen, heeft dit tot het besluit geleid dat we vanaf zaterdag 21 maart tot maandag 6 april onze lessen online gaan aanbieden. Docenten en studenten hebben een bericht ontvangen hoe dit logistiek in zijn werk zal gaan. Het zal van iedereen wat flexibiliteit en creativiteit vragen, maar creatief zijn we!
Het is heel begrijpelijk wanneer je als student nog met een aantal vragen zit. Daarom hebben we voor jou een speciale FAQ-pagina gemaakt over ons onderwijs in tijden van de coronacrisis. Verder blijven we je uiteraard op de hoogte houden via de website en het dashboard.


Update: zondag 15 maart 2020, 17:30 uur

Een half uur geleden is door het kabinet besloten dat alle scholen worden gesloten. Uiteraard sluiten wij ons hier bij aan. Dit betekent dat er de komende week geen les wordt gegeven. Ben je student dan hoef je de komende week dus niet naar school te komen. Wij proberen zo snel mogelijk de lessen digitaal te hervatten. Via de site houden we je op de hoogte. Onze studenten en medewerkers informeren we via ons dashboard.


Update: donderdag 12 maart 2020

In verband met de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij als academie besloten de komende open dagen uit te stellen. Het gaat om de open dagen op onze vestigingen in Apeldoorn, Eindhoven en Amsterdam welke gepland stonden op zaterdag 14 maart en zaterdag 21 maart. De nieuwe data volgen en zullen op de website bekend worden gemaakt. 

14 maart | open dag Apeldoorn: uitgesteld 
14 maart | open dag Eindhoven: uitgesteld
21 maart | open dag Amsterdam: uitgesteld