Log in

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, kortweg NAVB: zo luidt het nieuwe merk waar de faculteiten Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy onder vallen. Onder deze nieuwe overkoepelende noemer is het mogelijk naast diverse fotografieopleidingen ook zelfstandige filmopleidingen aan te bieden met een erkend diploma.

Na 78 jaar van groei en nieuwe ontwikkelingen, dekte de naam ‘De Fotovakschool’ de lading niet meer. Het instituut heeft zich steeds verder doorontwikkeld, met als resultaat dat het nu de enige particuliere hogeschool is met erkende en geaccrediteerde mbo- en hbo-opleidingen op dit gebied. De organisatie is daarnaast volop in beweging door uitbreiding in de richting van bewegend beeld (Film). Voorzitter College van Bestuur Paul Akkermans: “Wij hebben de ambitie hét instituut voor beeldcreatie te worden in Nederland. Het is daarbij van groot belang erkende opleidingen aan te mogen bieden. Studenten en maatschappij hechten tegenwoordig steeds vaker aan een civiel effect van een diploma.” Hier hoort nu een nieuwe naam bij met een faculteitenstructuur. De nieuwe vlag gaat samen met nieuwe websites, nieuwe logo’s en een compleet nieuwe huisstijl. Iets waar de NAVB ontzettend trots op is.

Hetgeen dat alle studenten aan de NAVB gemeen hebben, is dat zij van beeld houden. Of zij nu de ambitie hebben in de toekomst filmmaker of fotograaf te worden, zij hebben hun opleiding gekozen met hun hart. De NAVB speelt op deze passie in. Het biedt onderwijs dat studenten de ruimte en veiligheid geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen. Door de persoonlijke aandacht, kleine groepen en kwalitatief hoogwaardige docenten die met één been in de praktijk staan, krijgen ze alle mogelijkheid uit te groeien tot professional. Studenten bewust maken van hetgeen nodig is om creatief, ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn, is dan ook de missie van het instituut.

Studeren aan de NAVB is mogelijk op zes locaties verspreid over het land. Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Venlo en Boxtel bieden diverse fotografieopleidingen aan. Voor een opleiding tot filmmaker kun je terecht bij de Dutch Filmers Academy in Hilversum.