Log in

Marlike Marks volgde de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie en studeerde in 2015 cum laude af aan de Nederlandse Fotovakschool.

crop 06

Marlike Marks 

Marlike Marks werkt momenteel aan meerdere fotografische verhalen rondom thema’s als liefde, menselijke relaties en identiteit. Enerzijds is haar werk autobiografisch en documenteert ze zichzelf en de mensen om haar heen met een oprechte en openhartige blik. Daarnaast onderzoekt ze vanuit haar persoonlijke ervaringen, middels zorgvuldig uitgekozen onderwerpen, haar eigen vragen en worstelingen met het leven en de liefde. Ze werkt voornamelijk analoog, komt heel dichtbij haar onderwerp en toont intieme momenten op een eerlijke en integere manier.

 

 

De Kracht van Rotterdam

Dit jaar won Marlike de juryprijs van De Kracht van Rotterdam, een jaarlijks terugkerende stadsexpositie over Rotterdam en haar bewoners. Twaalf fotografen laten elk jaar hun beeld van Rotterdam zien, elk op een ander tijdstip en in een andere deelgemeente.

Marlike fotografeerde de liefde in de wijk Delfshaven. Haar winnende foto werd gemaakt tussen 04:00 en 06:00 ’s ochtends en toont een ochtendritueel van een jongetje wat tussen zijn moeders in bed ligt en slaperig de camera in kijkt. Volgens de jury laat dit beeld, in al zijn eenvoud, zien wat er nodig is in de stad; warmte, nabijheid en vertrouwen.

De Kracht van Rotterdam: www.dekrachtvanrotterdam.nl

 

 

crop 02