Log in

Wigo Worsseling (1967) uit Udenhout is een oud-student die de Basisopleiding en de Vakopleiding Fotografie in de periode 2008-2010 heeft afgerond (vestiging Boxtel).

wigo worsseling 1

Wigo Worsseling

Wigo Worsseling is een Urban Explorer en altijd op zoek naar verlaten en vervallen gebouwen. Hij zoekt voortdurend naar de schoonheid van verval en sporen uit de geschiedenis om deze in al hun facetten te fotograferen. Al tijdens de Basisopleiding was hij bevangen door deze vorm van fotografie. Het heeft hem niet meer losgelaten. De mix van fotografie, spanning en avontuur is zijn drijfveer: je bezoekt plekken die verboden zijn en waar niemand meer komt.

Wigo bewerkt zijn foto’s vaak als HDR, soms overdreven, soms heel natuurlijk. Hij werkt alleen met natuurlijk licht en heeft daarom nooit een externe flitser bij zich. Het fotograferen op deze verlaten plekken geeft Wigo een bepaalde rust. Alles wordt vanaf statief geschoten met meestal lange sluitertijden. Hier is geen haast bij. Het is geen bruiloft waar iedereen door je beeld rent, maar bijna alles staat vaak al tientallen jaren stil. Het voelt voor Wigo als een laatste eerbetoon aan een gebouw dat ooit in bedrijf was en een functie had. De laatste fase voordat het wordt overgenomen door de natuur.

Beeldend kunstenaar

Nadat hij de Vakopleiding had afgerond, koos Wigo ervoor om niet in opdracht te gaan fotograferen, maar zich als ‘beeldend kunstenaar’ in te schrijven en alleen maar vrij werk te maken. Niet de makkelijkste weg, maar wel met heel veel vrijheid in fotografie. Wigo vertelt regelmatig als gastspreker over zijn ervaringen bij diverse gelegenheden en zijn werk wordt momenteel vertegenwoordigd door twee galeries in Nederland.

Nog tijdens zijn opleiding gaf Wigo een boek uit en had hij diverse publicaties in magazines en kranten. 
In de jaren die volgden werden nog twee fotoboeken uitgegeven en kreeg zijn werk steeds meer aandacht. Hij exposeert regelmatig, maar is het meest trots op zijn publicatie van 14 pagina’s in de National Geographic. 

wigo worsseling 4