Computer-Generated Imagery (CGI)

Blender.org

Digitaal gecreëerde afbeeldingen, ofwel CGI, is één van de vele tools welke vormgevers, kunstenaars en filmmakers gebruiken om hun boodschap beter te vertellen. CGI is niet alleen de techniek, het gaat ook om het idee en de gedachte erachter, het design, het experimenteren en de creativiteit van de maker.

Het onmogelijke wordt werkelijkheid

CGI is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het wordt op veel plekken toegepast. Dit kunnen afbeeldingen zijn voor kunst, gedrukte media, videogames, simulaties van bijvoorbeeld nieuwe gebouwen in een omgeving of zelfs een nieuwe tuin, computeranimaties, visual effects voor films, tv-programma’s, commercials en allerlei video’s.

3D design wordt al jaren ingezet en het wordt steeds interessanter. Er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Dit heeft ook te maken met de moderne technologie die steeds meer mogelijkheden biedt en sneller wordt. Het ontstaan van Augmented Reality en Virtual Reality in webdesign en apps, het sneller worden van internet en technologie, het beter en meer toegankelijk worden van 3D software; al deze dingen zorgen ervoor dat designers steeds meer met 3D gaan werken.

Heb jij passie voor vormgeving, computers en techniek? En wil je jouw artistieke expressie voor 3D vormgeving onderzoeken? Dan is deze minor echt iets voor jou!

3D in het kort

• Leer om 3D modellen te maken in Blender.

• Je ontwikkelt je eigen stijl.

• Je leert over de workflow, van idee tot uitwerking.

In deze minor leer je zelfstandig 3D modellen te maken in het programma Blender. We beginnen bij de basis van het modelleren, het creëren van de vormen in 3D. Ook leer je werken met texturen, kleuren, belichting, character design en het animeren van de modellen.

Studieduur

De minor duurt 5 maanden en bestaat uit twee periodes van 9 weken, waarin je bij elkaar 240 contacturen hebt. De minor levert je 30 EC's op.

Startdatum en lesrooster

Les

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2021 tot 1-2-2022

Eénmalig collegegeld € 2.950

Benodigdheden

Voor de start van jouw opleiding is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een notebook met Blender software en Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). Blender is open source software en kan gratis gedownload worden via: www.blender.org. De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen een Windows of Apple notebook is aan de student zelf. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Blender: https://www.blender.org/download/requirements/.

Daarnaast heb je een externe harde schijf nodig als back-up voorziening en een muis met drie knoppen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot de minor CGI dien je student te zijn bij een hogeschool of universiteit.

Studiefinanciering

De Nederlandse Fotovakschool valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO. Let erop dat studiefinanciering alleen van toepassing is indien je student bent aan een hogeschool of universiteit.

De Nederlandse Fotovakschool is niet opgenomen in de Kies-op-maatsystematiek. Dit betekent dat je apart toestemming moet vragen om de minor te volgen op je eigen school. Dat kan bij de examencommissie, de minorcoördinator of je opleidingsmanager. Het kan zijn dat de school je minor betaalt. Zo niet, dan betaal je deze zelf. Dit is aan te kruisen op de leerovereenkomst.

Studieduur

Stage