Log in

Programma

De opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie is een vierjarige voltijd hbo-opleiding. Je hebt 15 contacturen per week, verdeeld over 3 of 4 dagen. De overige dagen zijn bedoeld voor het maken van opdrachten.

Een studiejaar bestaat uit vier periodes van ieder tien weken waarin twaalf of dertien modules worden behandeld. Deze modules kennen een looptijd van ofwel tien ofwel twintig weken. Naast de modules is er een overkoepelend project dat het hele studiejaar duurt. In de overkoepelende projecten breng je de stof van de modules in de praktijk met een eigen thema en een eigen doel. Hiermee kun je ook je eigen portfolio ontwikkelen. Alle modules en projecten worden afgesloten met een toets en leerdoelen. In het laatste jaar loop je stage en voltooi je een afstudeerproject dat bestaat uit het schrijven van een scriptie en het maken van een fotografisch eindwerk.

 

Klaar voor de markt

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de technische vaardigheden waar je als professioneel fotograaf over moet beschikken. Wanneer je dit onder de knie hebt komen thema’s aan bod als video, multimedia, ondernemerschap, communicatie, kunstgeschiedenis en cultuurfilosofie. We laten je met alle aspecten uit het vakgebied kennismaken zodat jij je als fotograaf zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Naarmate je verder bent met de opleiding ga je steeds meer conceptmatig denken en werken.

Waar we uiteindelijk naar toe willen, is dat je zowel als ondernemer en als professioneel fotograaf klaar bent om zelfstandig, succesvol en creatief de markt te betreden.

 

Curriculum

Facts 

Niveau Hbo
Studieduur 4 jaar
Stage In 4de jaar
Diploma Ja, bachelor
Toezicht Onderwijsinspectie,
NVAO, NRTO
Titel Bachelor of Arts
Fiscaal aftrekbaar Ja (mits er geen recht is op studiefinanciering)
Studiefinanciering Ja

Bezoek een open dag