Log in

Filmen met je smartphone

Vandaag de dag kan je de smartphone niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. De camera op een smartphone heeft vaak veel meer mogelijkheden dan wij benutten. Filmen met je smartphone is praktijkgericht en leerzaam voor iedereen die graag meer uit zijn telefoon wil halen.

Opleiding

Smartphones hebben tegenwoordig erg goede camera’s en deze worden alleen maar beter. Veel social media-content is en wordt geschoten met gewone mobieltjes. Ook voor journalisten/programmamakers en communicatiespecialisten is het een uitkomst. Zelf het beeld maken tijdens het interview, extra opnames of een korte bedrijfsfilm. Ben jij gefascineerd hoe mensen mooie films maken door alleen hun mobiel te gebruiken? Zet dan nu je eerste stap in de richting van mobiel-filmen!

Je maakt kennis met de aspecten van het maken van films en je leert de basistechnieken hiervan. Hierna kan jij ook met jouw mobiel de mooiste video’s maken voor jezelf of voor commerciële doeleinden. Filmen met je smartphone is oriënterend en bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door film en graag zelf aan de slag wil, maar niet goed weet waar hij of zij moet beginnen.

Storytelling

In deze eerste fase leer je meer te zien en vooral anders te gaan kijken. Wat wil jij vertellen? Wat vind jij belangrijk? Hoe maak je een verhaal? Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek, waarbij ook de inhoud en compositie van jouw video’s ruimschoots aan bod komt.

Camera-voering

Filmen is keuzes maken, dus dat leren we je. Wat schiet je en wat niet? Welk perspectief kies je? Welke tools heb je tot je beschikking op je mobiel? Hoe stel je deze in? Hoe maak je een mooie compositie? Werk je met natuurlijk of met kunstmatig licht? Je gaat in deze periode een start maken aan je cinematografische visie.

Shooten

Nadat je de basistechnieken van de camera van je mobiel onder de knie hebt en je je verhaal hebt uitgewerkt, is het tijd om de theorie toe te gaan passen in de praktijk. Je gaat vooral zelf aan de slag en gaat werken met verschillende opdrachten in onze studio’s. Je gaat bijvoorbeeld een intro maken voor je kanaal, materiaal proberen te recreëren en werken met lichtinvallen. Het is mogelijk om in groepjes te werken, maar dit kan uiteraard ook zelfstandig.

Nabewerken

Ook de nabewerking wordt meegenomen in het proces. Met digitale bewerking leer je films te bewerken zodat je een eindresultaat kunt bereiken waar je trots op kunt zijn.

Curriculum

Studieduur

10 avonden van 19:00 tot 22:00 uur of 5 zaterdagen van 10:00 tot 16:00 uur. 

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

StartmomentStartweek Apr. 2023 = week 17 (vanaf ma 24-04-2023)

Prijzen 1-2-2023 tot 1-2-2024

10 avonden of 5 dagen

€ 670

 

Benodigdheden

Bij aanvang heb je een mobiele telefoon nodig.

Toelatingseisen

Voor het volgen van Filmen met je smartphone is geen vooropleiding vereist.

Studiefinanciering

Niet van toepassing. 

Facts 

Niveau Basis, oriënterend
Studieduur 10 avonden of 5 dagen
Stage Nee
Diploma Certificaat
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Nee

Studiefinanciering

Nee

Bezoek een open dag