Log in

Masterclass verdieping architectuur

Fotograaf: Greetje van Son

Beelden spreken een eigen taal, een taal die anders is dan de fysieke beleving van een gebouw. Ze vertalen volume in oppervlak, laten materiaal stollen tot vorm en teken. Fotografie transformeert architectuur tot z’n krachtigste verschijning. Dat is waarschijnlijk waarom zoveel architecten het belang zien van goede fotografie.

Opleiding

Bezoek jij graag nieuwe of juist klassieke gebouwen? Heb je ervaring met fotografie, maar zoek je naar de specialisatie die bij je past? Of heb je al veel architectuur gefotografeerd en zoek je naar verdieping?

In deze masterclass doorlopen we alle technische kanten van architectuurfotografie, zowel interieur als exterieur fotografie; camera-instellingen, fotografische technieken, lenzen, apps en andere gereedschappen. Daarnaast kijken we ook naar de inhoudelijke kant: we onderzoeken befaamde architectuurfotografie en bekijken interessante beeldstijlen en werkwijzen. Verder gaan we op excursie en bewerken we de geschoten beelden op professionele manier na. We sluiten de masterclass af met een intensieve evaluatie.

Door deze masterclass haal je jouw kennis op, ontdek je skills waar je eerst nog van droomde en heb je mooie beelden geschoten voor jouw portfolio. Met een beetje geluk heb je er ook nog heel veel plezier aan beleefd.

Programma  

Lesdag 1
Inleiding, theorie en techniek, praktische oefeningen
Lesdag 2
Excursie exterieur fotografie, bespreken oefeningen
Lesdag 3
Excursie interieur fotografie, beeldbewerking basis
Lesdag 4
Evaluatie geschoten foto’s, beeldbewerking specialistische technieken, architectuur en storytelling

 

Curriculum

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2023 tot 1-2-2024

4 lesdagen

€ 695

 

Benodigdheden

Tijdens de masterclass werk je met jouw eigen digitale spiegelreflexcamera.

Toelatingseisen

De masterclass verdieping architectuur is te volgen door een ieder die al een geruime tijd bezig is met fotografie of die al een opleiding in fotografie succesvol heeft afgerond. We verwachten dat je voldoende kennis en ervaring in fotografie met een DSLR of DSLM-camera hebt.

Studiefinanciering

Niet van toepassing.

Facts 

Niveau Gevorderd, verdiepend
Studieduur 4 lesdagen
Stage Nee
Diploma Certificaat
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Nee

Studiefinanciering

Nee

Bezoek een open dag