Log in

Programma

Het opleidingsprogramma is modulair opgebouwd. De opleiding duurt twee jaar. In de dagopleiding heb je 2 vaste dagen per maand les. In de avondopleiding heb je wekelijks één avond les.

 

Eerste jaar

In het eerste jaar komen de modules Digital workflow, Studiofotografie en Locatiefotografie aan bod. De focus ligt het eerste jaar vooral op het eigen maken van de techniek. Aan het einde van het eerste jaar wordt de theoretische kennis met een toets beoordeeld. Buiten de lesdag om krijg je thuisopdrachten. Tijdens de lessen krijg je directe feedback op wat je thuis en in de les hebt gedaan.

De gemiddelde studiebelasting per week inclusief de lesdag is tien uur. Tijdens de open werkplaatsavonden kan er op school aan de thuisopdrachten worden gewerkt. Je komt een vaste dag - over het algemeen één keer in de twee weken - naar school. Op werkdagen begint de lesdag om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Op zaterdag beginnen de lessen om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Via het inschrijfmenu op onze website kun je aangeven welke dag jouw voorkeur heeft.

 

Tweede jaar

Tijdens het tweede jaar staat persoonlijke begeleiding en coaching centraal en wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een eigen stijl. Inhoudelijke en technische kennis wordt verdiept en er wordt gewerkt aan je vaardigheden op het gebied van communicatie, visuele presentatie en ondernemen. Eigen initiatief wordt gestimuleerd om je zo voor te bereiden op een bestaan als zelfstandig ondernemer. 

In het laatste jaar werk je aan een professioneel afstudeerportfolio en een examenopdracht. Op de laatste lesdag, het eindassessment, wordt er met een competentiegerichte toets beoordeeld of je voldoet aan het beroepsprofiel van vakfotograaf en of je bent geslaagd voor de Vakopleiding Fotografie.

 

Curriculum

Facts 

Niveau

Mbo

Studieduur 2 jaar
Stage N.v.t.
Diploma Instituutsdiploma
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Ja
Studiefinanciering Nee

Bezoek een open dag