Bachelor Toegepaste fotografie Fotovakschool

Deeltijd opleidingen (HBO niveau)

De opleiding Photographic Design is een driejarige deeltijdopleiding. Creativiteit en conceptontwikkeling staan centraal, gebaseerd op een gedegen technische kennis en inhoudelijk beeldend vermogen. Photographic Design, de naam zegt het al: Fotografische vormgeving, is bij uitstek de opleiding voor wie zelf zijn richtingen wil bepalen en met een sterk persoonlijk getint eindportfolio wil afstuderen en de markt betreden. Omdat de opleiding in deeltijd gevolgd wordt -met gedurende de studie afnemende aantallen lessen en toenemende individuele projecten- is deze opleiding geschikt om naast overig werk, gezin of opleiding te volgen. Je bent een dag per week op school, later om de week, en bent daarnaast bezig aan je opdrachten en projecten.

Met het diploma Photograpic design kun je afhankelijk van leeftijd, vooropleiding en portfolio instromen in de hogere leerjaren van onze prestigieuse bacheloropleiding TFB en de studieduur daarvan aanzienlijk verkorten.De opleiding Photographic design valt niet onder de studiefinancieringsregeling, maar is fiscaal aftrekbaar - lees meer. De studieduur bedraagt afhankelijk van de vooropleiding twee tot drie jaar.


Photographic Design (HBO niveau)


Deze driejarige deeltijdopleiding combineert fotografisch vakmanschap met creativiteit en inspiratie en speelt in op de behoefte van veel studenten om zich te ontwikkelen in de creatieve / autonome fotografie. In tegenstelling tot vergelijkbare (kunst)opleidingen wordt het eerste jaar echter gestart met een degelijke scholing op gebied van fotografische technieken. Zo leer je de studio kennen, verdiep je je in de mogelijkheden van het landschap en het portret, maar vooral ontdek je waar je eigen creatieve vermogens liggen. In de overkoepelende projecten werk je naar je eigen portfolio toe. Daarin toont zich jouw eigen stijl in thema’s, vorm en technieken.

"Creativiteit en vakmanschap."

De opleiding Photographic Design leert je denken in concepten en de aansturing van fotografische opdrachten. Op deze wijze wordt een waardevolle brug geslagen tussen techniek, organisatie en creativiteit, nodig om in de praktijk de projecten te realiseren waarvan je droomt.

Lees Verder Prijsinformatie


   Factsheet
Niveau  HBO
Studieduur  Nominaal 3 jaar
Stage  Nee
Diploma  Instituuts diploma
Toezicht  NRTO
Titel  Nee
Fiscaal aftrekbaar  Ja, lees meer
Studiefinanciering  Nee