branche opleidingen

vakopl

Bachelor Toegepaste fotografie Fotovakschool

Deeltijd Vakopleiding Fotografie

De Fotovakschool verzorgt al ruim 75 jaar de opleidingen voor de fotografiebranche. De Vakopleiding is al decennialang de meest populaire fotografieopleiding van Nederland. Volgens onderzoek van de Fotografenfederatie heeft ca. 60% van alle opgeleide beroepsfotografen deze brancheopleiding gevolgd. De studieduur van de Vakopleiding is twee jaar waarin je twee dagen per maand naar de school komt in een van onze vijf vestigingen. Na het goed afleggen van de Proeve van Bekwaamheid ontvang je het diploma Vakfotograaf van de Nederlandse Fotovakschool.

Voor toelating dien je eerst de Basisopleiding te hebben gevolgd. Als je elders al fotografische vaardigheden hebt verworven kan je een EVC-vrijstelling aanvragen bij de Fotovakschool. Op Open Dagen kan je door middel van een portfoliogesprek die vrijstelling ook krijgen.


hross-09

Vakopleiding Fotografie

De deeltijd Vakopleiding Fotografie is praktijkgericht en leidt je op tot professioneel fotograaf. Tijdens de Vakopleiding Fotografie duik je diep in de materie van de fotografie. Alle facetten van digitale fotografie komen aan de orde. Het kunnen vertalen van een idee naar een creatieve fotografische oplossing vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Net als de praktijk, kenmerkt de Vakopleiding zich door variatie, qua inhoud en werkvormen.

"De deeltijd Vakopleiding, al 75 jaar dé brancheopleiding voor professionals!"

Het leren bepalen van fotografische inhoud en beeldopbouw zijn belangrijke onderdelen van de Vakopleiding Fotografie. Je werkt in studio's en digitale werkplaatsen met alle soorten apparatuur, waaronder technische camera's en studiofilters. Door je technische kennis van camera, computers en studio, en je ervaring in de organisatie van je opdrachten ga je een eigen stijl van fotograferen ontwikkelen. Die komt van pas als je bij opdrachtgevers gaat pitchen.

De begeleiding is in handen van gedreven en vakbekwame docenten met een grote ervaring in het fotografische werkveld. Tijdens de lesdagen krijg je directe feedback op wat je thuis en in de les hebt gedaan. In de afsluitende fase van de opleiding werk je aan je persoonlijk professioneel portfolio. Tenslotte sluit je je opleiding af met de Proeve van Bekwaamheid en een expositie. De Vakopleiding Fotografie is de meest populaire opleiding van de Nederlandse Fotovakschool.

"Zestig procent van de vakfotografen heeft dit diploma!"

Lees verder Prijsinformatie


Factsheet
Niveau MBO Vakfotografie
Studieduur 2 jaar
Diploma Instituuts diploma
Lessen Overdag om de week
of
's avonds elke week
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Ja, lees meer
Studiefinanciering Nee