duaph

 

 

               

 


Bachelor Toegepaste fotografie Fotovakschool

HBO Bachelor studies

Deze opleidingen geven recht op een door het Ministerie van OCW erkend diploma Bachelor of Design*. De studies vallen onder de studiefinanciering en OV-kaart regeling van DUO. De nominale opleidingsduur bedraagt vier jaar.
Omdat de Fotovakschool een particuliere school is hoef je je niet via Studielink aan te melden. Bij de Fotovakschool kun je kiezen uit 2 studies: Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie en Film en Audiovisuele Media.

HBO Minoren
Beeldcommunicatie en fotografie winnen steeds meer aan belangstelling binnen onze cultuur. Daarom weten studenten van uiteenlopende hogescholen en universiteiten de Fotovakschool steeds vaker te vinden voor de minor Fotografie. De minor blijkt voor veel studenten een interessante aanvulling op hun studie of specifieke interesseveld. Bij de Fotovakschool kun je kiezen de Minor "Fotografie" , en onze engelstalige Minor "Get Visual".


opendag

Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie (TFB)

De digitalisering in de media heeft de communicatie ingrijpend veranderd. Door sociale netwerken en communities gaan woorden maar vooral beelden en geluiden razendsnel de wereld over. Beelden worden niet meer uitsluitend gebruikt ter ondersteuning van een verhaal, maar vertellen meer en meer zelf het verhaal. Fotografie is beeldcommunicatie bij uitstek en speelt hierbij een prominente rol.   

"Een toegepast fotograaf of beeldcommunicatiespecialist weet wanneer en hoe een foto een verhaal vertelt."

Deze erkende bachelor-opleiding speelt in op de veranderende communicatiecultuur. Kracht en expressie van beeld en de persoonlijke visie van de student vormen het fundament. Ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

  Lees verder                   Prijsinformatie


 

 

 

 

 

 

 

 

   Factsheet
Niveau  HBO - bachelor
Studieduur  4 jaar
Stage  Ja
Erkend diploma  Ja
Toezicht  Onderwijsinspectie,  NVAO
Titel  Ja, Bachelor of Arts
Fiscaal aftrekbaar

 lees meer

Studiefinanciering  Ja, lees meer
Kort HBO 

HBO Verkort

Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie (TFB)

Het is mogelijk dat u al een opleiding heeft zoals bijvoorbeeld een vakopleidng fotografie, grafische opleiding of een opleiding kunstgeshiedenis op MBO, HBO of WO niveau. Het kan ook zijn dat u (daarnaast) momenteel werkt als communicatiemedewerker, fotograaf, werkzaam bent in een museum etc.

Vanaf studiejaar 2017/18 bestaat de mogelijkheid (onder voorbehoud goedkeuring NVAO) een persoonlijk leertraject uit te stippelen met uw studiecoach met het doel de bachelor opleiding TFB te behalen of onderdelen daarvan. U kunt in uw eigen tijd onderwijs volgen, begeleiding krijgen en u expertise inzetten.  

                                                                          

  Lees verder                  

 


 

 

   Factsheet
Niveau  HBO - bachelor
Studieduur  
Stage  Ja
Erkend diploma  Ja onder voorbehoud NVAO juni a.s. 
Toezicht  Onderwijsinspectie,  NVAO
Titel  Ja, Bachelor of Arts
Fiscaal aftrekbaar

 lees meer

Studiefinanciering  Ja, lees meer
logo

Film en Audiovisuele Media

Film en Audiovisuele Media zijn niet meer weg te denken in de wereld en krijgen een steeds  belangrijkere rol bij het vertellen van elk verhaal. Naast film voor het grote publiek in de bioscoop en op televisie, nemen corporate film en opdrachtfilm hierin ook een grote vlucht. Gevolg hiervan is een groeiende vraag naar nieuwe allround filmers met een eigen visie op film.

"Film en Audiovisuele Media geeft je de ruimte te ontplooien tot een creatieve allround filmer"

Lees meer                      Prijsinformatie

 

 

De  opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media (geregistreerd onder dezefde registratie als de TFB) wordt verzorgd door de Dutch Filmers Academy (onderdeel van de Fotovakschool).

 


 

 

  Factsheet
Niveau HBO - bachelor
Studieduur 4 jaar
Stage Ja
Erkend diploma Ja
Toezicht Onderwijsinspectie, NVAO
Titel Ja, Bachelor of design
Fiscaal aftrekbaar lees meer
Studiefinanciering ja, lees meer
Lookbook 

Minoren bij de Fotovakschool

Bij de Fotovakschool kun je kiezen uit twee HBO-minoren.

Beeldcommunicatie en fotografie winnen steeds meer aan belangstelling binnen onze cultuur. Daarom weten studenten van uiteenlopende hogescholen en universiteiten de Fotovakschool steeds vaker te vinden voor de minor Fotografie.

Bij de Fotovakschool kun je kiezen tussen de Minor "Fotografie" , en onze engelstalige Minor "Get Visual".

Lees meer over de minor Fotografie
Lees meer over de minor Get Visual

                       Prijsinformatie

 

  Factsheet
Niveau HBO - minor
Studieduur 1 semester (5 mnd)
Kosten Meestal vergoed door de eigen opleiding. Zie prijslijst